Haberler

Kutlu Doğum Haftası"

İl Müftülüğü'nce "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba'nın protokole gül dağıtmasıyla devam eden programda konuşan Vali Yardımcısı Akif Pektaş, hafta nedeniyle Türkiye'nin birçok yerinde peygamber efendimize sevgi selinin oluştuğunu söyledi.

Ülke genelindeki bu sevgi selinin Bitlis'e de yansıdığını ifade eden Pektaş, şöyle konuştu:

"Gerek Kura'n-ı Kerim gerekse peygamber efendimizin bize olan yol göstericiliği, geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyor. Yüce yaradan 'emrolunduğu gibi dosdoğru ol' buyuruyor. Bu manayı idrak etmek, birçok sorunun kökten çözülmesini sağlayacaktır. Din samimiyettir. Yönetenin, yönetilene samimi olması gerekir. Bu samimiyeti gönlümüzde yaşattığımız sürece İslam sancağı dalgalancaktır."

İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba ise  "Hz. Muhhammed efendimize sonsuz salat ve selamlar olsun. Cenabı Allah programımızı hayırlara vesile eylesin" diye konuştu.

Ardından, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kavaz, "Din ve Samimiyet" adlı konferansı verdi.

Program, Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Ömer Faruk Güney ve ekibinin ilahi seslendirmeleriyle son buldu.

Programa, Vali Yardımcısı Serdar Aslantaş, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, kurum amirleri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title