Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Gümüşhane'de "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla tören düzenlendi.

Gümüşhane'de "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Yusuf Mayda, Belediye Başkan Vekili Bilal Özdener, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Mayda, yaptığı konuşmada, Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e kadar geçen zaman içerisinde insanlığın doğru yola sevk edilmesi amacıyla peygamberler gönderildiğini belirtti.

En son peygamberin Hz. Muhammet olduğunu ifade eden Vali Mayda, şunları kaydetti:

"Konu insan olunca peygamberimiz, gerek sözleriyle, gerek yaşantısıyla ve gerekse örnek davranışlarıyla bize anlattığı ve 21. asırda insanlığın ulaşmaya çalıştığı değerleri görüyoruz. 'Bir insanı öldüren, tüm insanlığı öldürür' sözüyle de insan hakkının, yaşam hakkının ve hürriyet hakkının önemini anlatmıştır. Milletimiz ve ecdadımız bu anlamda Peygamberimize hep hürmet etmiştir ve en saygın değeri vermiştir."

Törene konuşmacı olarak katılan Yüksek Öğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Osman Öztürk ise "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans verdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Ümit Yüksel İhsan Günaydın Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title