Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Balıkesir'de Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Balıkesir'de Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

İl Müftülüğü ve Zağnos Kültür ve Eğitim Vakfının ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Programı'na katılan herkese gül lokumu ve gül suyu ikram edildi.

Programa Balıkesir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Günay Özdemir, Vali Yılmaz Arslan'ın eşi Hümeyra Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok'un eşi Nesrin Ok, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan, Tarım İl Müdürü Engin Sancı, Zağnos Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı İzzet Bilir, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kurtdereli Spor Salonu'nda koltuklar ve sahanın dolması üzerine çok sayıda vatandaş programı ayakta izlerken çok sayıda vatandaş dışarıda kaldı.

İlahiyatçı Mevlüt Bulkaz tarafından sunulan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra sahneye çıkan 2005 Türkiye Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması birincisi Fatih İmdat'ın okuduğu Kuran'ı Kerim vatandaşları duygulandırdı.

Tertip Komitesi adına konuşan İl Müftüsü Turgut Açari, davetlerini kabul edip programa katılan herkese teşekkür etti. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Balıkesir'in tüm ilçelerinde ve beldelerinde konferanslar, paneller ve anma merasimleri yapıldığını ifade eden Açari, şöyle konuştu:

"Gece vesilesiyle sevgili Peygamberimiz'den bir iki mesaj aktarmak istiyorum. Rahmet Peygamberi, bizlere şöyle seslenmektedir; 'Siz yeryüzündekilere merhamet ederseniz, semadakiler de size merhamet ederler'. Yeryüzünde kimler var? Önce kendimizden başlayacağız. Sonra vazgeçemeyeceğimiz annelerimiz, babalarımız, çocuklarımız, kardeşlerimiz, akrabalarımız ve komşularımız var. Hastalar, yaşlılar, engelliler, bitkiler ve hayvanlara merhamet etmemizi istiyor Allah Resulü bizden. Daha sonra da buyuruyor: Birbirinizi Allah rızası için sevmiyorsanız olgun bir müslüman sayılmazsınız. "

Açari, konuşmasında "Balıkesir'in manevi dinamiklerinden" Gönenli Mehmet Efendi'nin hayatından bazı bölümler anlattı.

Daha sonra sahneye çıkan Özel Fırat İlköğretim Okulu öğrencisi Ecem Sultan Çamlı'nın okuduğu şiir salondakilere duygulu anlar yaşattı.

TRT İzmir Radyosu sanatçısı Saffet Yıldız'ın okuduğu ilahiler ve Türk tasavvuf musikisi konseri büyük ve semazen grubunun gösterisi beğeni topladı. Müftü Açari ve Zağnos Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı İzzet Bilir tarafından programa katılan konuklara çeşitli hediyeler takdim edildi. Program, İl Müftü Yardımcısı Fahri Tüfekçioğlu'nun yaptırdığı dua ile son buldu.

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title