Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Balıkesir'de Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Balıkesir'de Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

İl Müftülüğü ve Zağnos Kültür ve Eğitim Vakfının ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum Programı'na katılan herkese gül lokumu ve gül suyu ikram edildi.

Programa Balıkesir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Günay Özdemir, Vali Yılmaz Arslan'ın eşi Hümeyra Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok'un eşi Nesrin Ok, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan, Tarım İl Müdürü Engin Sancı, Zağnos Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı İzzet Bilir, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kurtdereli Spor Salonu'nda koltuklar ve sahanın dolması üzerine çok sayıda vatandaş programı ayakta izlerken çok sayıda vatandaş dışarıda kaldı.

İlahiyatçı Mevlüt Bulkaz tarafından sunulan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra sahneye çıkan 2005 Türkiye Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması birincisi Fatih İmdat'ın okuduğu Kuran'ı Kerim vatandaşları duygulandırdı.

Tertip Komitesi adına konuşan İl Müftüsü Turgut Açari, davetlerini kabul edip programa katılan herkese teşekkür etti. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Balıkesir'in tüm ilçelerinde ve beldelerinde konferanslar, paneller ve anma merasimleri yapıldığını ifade eden Açari, şöyle konuştu:

"Gece vesilesiyle sevgili Peygamberimiz'den bir iki mesaj aktarmak istiyorum. Rahmet Peygamberi, bizlere şöyle seslenmektedir; 'Siz yeryüzündekilere merhamet ederseniz, semadakiler de size merhamet ederler'. Yeryüzünde kimler var? Önce kendimizden başlayacağız. Sonra vazgeçemeyeceğimiz annelerimiz, babalarımız, çocuklarımız, kardeşlerimiz, akrabalarımız ve komşularımız var. Hastalar, yaşlılar, engelliler, bitkiler ve hayvanlara merhamet etmemizi istiyor Allah Resulü bizden. Daha sonra da buyuruyor: Birbirinizi Allah rızası için sevmiyorsanız olgun bir müslüman sayılmazsınız. "

Açari, konuşmasında "Balıkesir'in manevi dinamiklerinden" Gönenli Mehmet Efendi'nin hayatından bazı bölümler anlattı.

Daha sonra sahneye çıkan Özel Fırat İlköğretim Okulu öğrencisi Ecem Sultan Çamlı'nın okuduğu şiir salondakilere duygulu anlar yaşattı.

TRT İzmir Radyosu sanatçısı Saffet Yıldız'ın okuduğu ilahiler ve Türk tasavvuf musikisi konseri büyük ve semazen grubunun gösterisi beğeni topladı. Müftü Açari ve Zağnos Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı İzzet Bilir tarafından programa katılan konuklara çeşitli hediyeler takdim edildi. Program, İl Müftü Yardımcısı Fahri Tüfekçioğlu'nun yaptırdığı dua ile son buldu.

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title