Haberler

Kütahya Valisi Vali Şerif Yılmaz Açıklaması

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Türkiye'de 28 Şubat'a kadar fakir, yetim ve eğitim imkanından mahrum olan çocukların yurt ihtiyacını Vakıflar Yurt Hizmeti karşıladı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, " Türkiye'de 28 Şubat'a kadar fakir, yetim ve eğitim imkanından mahrum olan çocukların yurt ihtiyacını Vakıflar Yurt Hizmeti karşıladı. Ne zaman ki 28 Şubat geldi tamamını kapattılar" dedi.

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda düzenlenen Vakıflar Haftası açılış programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Ardından Kütahya Vakıflar Bölge Müdür Vekili Ahmet Aydın açılış konuşması yaptı.

Aydın'dan sonra kürsüye gelen Vali Şerif Yılmaz, " Vakıf denilince bizim medeniyetimiz biraz daha farklıdır. Sadece bir malın belli bir amaç doğrultusunda vakıf edilmesi değil. Kaynağını İslam ile birlikte alan ve değişik devletler döneminde ecdadımızın en fazla önem verdiği, yine veren elin alan elden üstün olduğu prensibini hayatın her aşamasında her safhasında insanını iyi yaşatmaya çalışan bir kültürün bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tabi bu açıdan baktığımızda bugün belki hayatın çoğu aşamasında bunları hissetmiyoruz. Dün Vakıflar marifetiyle yapılan hizmetlerin çoğu belki bugün Devlet kurumları eli ile yapılmaya çalışılıyor. O nedenle bunların belki farkında değiliz. Ama biraz önce ifade edildi, aklınıza gelmedik, düşünemediğimiz, bugün bizim tarif edemediğimiz hususlar da dahi vakfedilmiş vakıflar kurulmuş. Bunların giderlerinin karşılanması için vakfiyeler gayrimenkuller vakfedilmiş. Bunların çalıştırılması ve gelirlerinin belli bir amaçla kullanılması yönünde çok detaylı ve eğer uyulmazsa o söylenen beddualarla ilgili vakfiyenin sonunda çok açık bir şekilde, bugün çoğumuzun konuşurken dahi yaptığımız yazılı metine sadık kalmadan söz de yaptığımız işleri, ecdadımız sağlam temellere oturtmuş hepsini kayıt altına almış ve bugüne kadar çok şükür ayakta kalmışlar. Bugün ecdadın gittiği her yerde biz bir vakıf eseri görebiliyorsak ve buraları hala kendimize yakın hissedebiliyorsak o mühürler sayesindedir. O tapu senetleri sayesindedir. Ben hepsine Allah razı olsun diyorum. Ben de Vakıflar öğrenci yurdundan hizmet alan birisiyim. Türkiye'de 28 Şubata kadar yetim, fakir, eğitim imkanından mahrum olan çocukların yurt ihtiyacını Vakıflar Yurt Hizmeti karşıladı. Ne zamanki 28 Şubat geldi tamamını kapattılar. Bu şu demektir. Kırsal kesimdeki garip, fakir vatandaşların yurt imkanını sağlayacak vakıf hizmetleri kapatıldı. Binalar Milli Eğitime verildi. Dezavantajlı çocuklarla, şehir merkezindeki en başarılı çocukları eşit sınavlara tabi tuttular. Maalesef bizim gibilerin önünü kestiler. İnşallah, Vakıf Öğrenci Yurtlarının tekrar hayata geçirilmesi en büyük arzumdur. Bugün bildiğim kadarıyla 3 Valiyiz Vakıflar Öğrenci Yurdu'ndan hizmet alan. Bu şu demektir. Vakfın hizmetlerinin nerelere kadar gittiği, hangi hizmetleri yaptığını görmemiz açısından önemlidir. Benim eğitimimin büyük bir kısmı ecdadımın kaynaklarıyla oldu. Bu devletin katkılarıyla oldu. Kimisinin parası olabilir, kimisinin malı olabilir, kimisinin hizmeti olabilir. Ama muhakkak bu millete verebileceğimiz bir şey vardır. Bu millete daha çok ne kadar faydalı olabiliriz? diyerek bu hizmete talip olduk. Vakıf benim açımdan hayatın bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden Prof. Dr. Hasan Basri Karadeniz tarafından "Osmanlı Devletinde Şehir ve Vakıf" konulu konferans verildi. Konferans sonunda, Vakıflar Genel Müdürlüğünde 20 fiili hizmet yılını dolduran personele plaket verildi.

Etkinliğe Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Kütahya İl Başkanı İshak Gazel, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz 28 Şubat Türkiye Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title