Haberler

Kütahya: Tavşanlı'da Köse Mihal Gazi Kültür Şenliği

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, Köse Mihal Gazi Kültür Şenliği düzenlendi.

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, Köse Mihal Gazi Kültür Şenliği düzenlendi.

Derbent, Kuruluş ve Kurtuluş köyü sakinleri tarafından Harmancık Karayolu üzerindeki Mihal Gazi Türbesi çevresinde Köse Mihal Gazi Kültür Şenliği düzenlendi. Etkinlikte, Osmanlılar döneminde Bizans tekfuru iken Müslüman olan ve Osmanlı Devleti'ne üstün hizmetlerde bulunan Köse Mihal Gazi'nin hayatı anlatıldı. Türbe etrafında bulunan mesire alanında gerçekleştirilen şenliğe İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Bozoğlu ile çevre köylerin muhtarları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

1325'te yörenin fethi ve Derbent Köyü'nün 1922 yılında düşman işgalinden kurtuluşunun Derbent Kız Seymen Ekibi tarafından canlandırıldığı etkinlikte, Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sundu. Kütahya Mehteran Takımı'nın konseri, şenliğe katılan vatandaşları coşturdu. Tavşanlı ve Derbent Köyü konulu resim sergisinin yanı sıra, Bursa Veteran Atletizm Derneği atletleri 5 kilometrelik İpek Yolu güzergahında ter döktü.

Şenlikte vatandaşlara gözleme, ayran ve pilav ikram edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title