Haberler

Kütahya: Tavşanlı Belediye Başkanı Çakır'dan 2006 Yılı Değerlendirmesi

Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, 2006 Yılında Ekonomi, Sosyal, Kültürel, Alt Yapı Gibi Konularda Yapılan Yatırımlar Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu.

Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, 2006 yılında ekonomi, sosyal, kültürel, alt yapı gibi konularda yapılan yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2006 yılının değerlendirmesini yapan Çakır, "Kütahya'nın yüzölçümü ve nüfus yoğunluğu bakımından en büyük ilçelerinden olan Tavşanlı, 100 bine yaklaşan nüfusu, gelişen ve değişen çehresiyle il niteliği taşıyan yeni yatırımlarıyla, projeleri ve mevcut çalışmalarıyla örnek bir ilçe konumundadır. Tarihi çok eskilere dayanan, bir kültür kenti olan Tavşanlı'yı canlı tutabilmek için gerekli olan projeleri hayata geçirmenin, yarınlarımızı teminat altına alacak güçteki yatırımlarımızı oluşturmanın gayreti içindeyiz. Tabii ki bu yerel projelerdeki hedefimiz, vatandaşlarımızın memnuniyeti ve insanlarımıza layık, modern bir şehri bizden sonraki nesillere devretmektir. Bunun yanında bir diğer ve önemli hedefimiz de yerel kalkınmada yerimizi almaktır" dedi.

Yerel yönetimle olduğu gibi merkezi yönetimle de uyum içerisinde çalışarak Tavşanlı'yı feraha ulaştıracak büyük projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Çakır, "Kütahya'da ilk defa TOKİ ile müşterek çalışma sonucunda ilçemize 1. etap toplu konutlarda 192 daire, TOKİ ile Tavşanlı Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla yaptırılan 2. etap toplu konutlarda bin 184 kişi konut sahibi olabilmek için başvuruda bulundu. 28 Temmuz 2006'da kura çekilişi yapılan K1 tipi konutlara (48 adet) 484 kişi, F1 tipi konutlara (164 adet) 354 kişi başvuru yaptı. Alt gelir grubu için de (96 adet) başvuru sayısı 346 oldu. Alt gelir grubu toplu konutlarının kuraları 7 Ağustos 2006 tarihinde gerçekleştirildi. Bu arada K1 tipi konutlara 2 şehit ve malulleri ile 2 gazi, F1 ve F (alt gelir grubu) tipi konutlara 2 gazi statüsünde başvuru yapıldı. Toplu konutlara olan yoğun ilgi nedeniyle bu alandaki çalışmalarımıza devam ederek 3. etap toplu konut başvurusunu da yaptık. Toplu konut alanlarını ilçemize kazandırmak suretiyle planlı kentleşme adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" diyerek, ilçedeki toplu konut çalışmalarında gelinen noktayı özetledi.

Şehir içi orta refüjlerde aydınlatma çalışmasını tamamladıklarını dile getiren Çakır, doğalgaz çalışmaları hususunda şunları kaydetti: "Çevre temizliğine önem veren bir belediye olarak Tavşanlı'da hava kirliliğini önemli ölçüde azaltacak bir projeyi tamamladık. Tavşanlı'da ısınma amaçlı ve sanayide üretim amaçlı kullanılacak doğalgaz çalışmasını tamamladık. İlk olarak İstasyon Caddesi'nde başladığımız doğalgaz hat döşeme çalışmaları hazırlanan program dahilinde devam edecek."

Gelişen ve değişen bir şehrin yansıması olan yatırımlara önem vermek suretiyle modern bir şehrin oluşumuna zemin hazırladıklarını aktaran Çakır, "Belediyemiz imkanlarını kullanmak suretiyle kısa sürede inşaatı tamamlanan ve 2 milyon YTL'ye mal olan Göbel Kaplıcaları, yerli ve yabancı turizme hizmet verecek termal tesisler arasında yer alıyor. Yarı olimpik yüzme havuzları, saunası özel banyoları kondisyon merkezi, Türk hamamı ile halkımızın gözde dinlenme merkezlerinden birini hizmete açtık. İlçe merkezinde dağınık durumda bulunan kargo bürolarını trafiği rahatlatmak, park sorununu çözmek ve kargo bürolarının bir arada toplanması sağlamak amacıyla belediyemiz yeni işyerleri için çalışmalara başlarken, Çevre Yolu üzerinde satış ve teşhir amaçlı leblebi sektörünü canlandıracak yeni işyerlerinin inşaatları kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Bu bağlamda belediyemizle yeni yatırımlarıyla hem ilçe ekonomisine katkı sağlayacak hizmetleri sunarken belediye gelirlerini de artırmayı planlıyoruz. Tavşanlı tarihindeki en büyük yatırımlar arasında bulunan arıtma tesisleri konusunda fizibilite çalışmalarını takip eden program dahilinde şehrimizi atık su kirliliğinden kurtaracak modern bir arıtma için altyapı çalışmaları için ana kolektör hattını oluşturmaya başladık. Tavşanlı şehir çıkışında Balıkesir Köprüsü civarında başlayan kazı çalışmaları hızla devam ediyor. Projenin maliyeti ise 12 milyon YTL olarak belirlendi. Tavşanlı Belediyesi olarak okullara yaptığımız yardımların dışında eğitim kurumlarının yükselmesine de katkı sağlamaktayız. Dağçeşme İlköğretim Okulu ve yüksek okul inşaatından sonra Çardaklı Mahallesi'ndeki 12 derslikli ilköğretim okulunun temelini atarak inşaat çalışmalarına devam etmekteyiz. Çöplerimizin geri kazandırılması noktasında Kütahya Katı Atık Bertaraf Sistemi Yapma ve İşletme Birliği'ne üye olduk" diye konuştu.

Spor alanları ve tesis yapımının yanı sıra çevre düzenlemelerine önem verdiklerini anlatan Çakır, "Belediyemiz bünyesindeki halı sahalara yenilerini eklemek için Ekrem Ödemiş Bulvarı üstüne yeni bir halı saha ve spor tesisinin kurulması için projelerimizi hazırlayarak çalışmalara başladık. Aynı zamanda halkımızın rahat bir ortamda yürüyüş ve koşu yapmasına imkan tanıyacak koşu ve yürüyüş yolu için Moymul Mahallesi'nde düzenlemeler yapıyoruz. Cumhuriyet Meydanı'nın daha şeffaf hale getirmek amacıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz Halk Eğitim Merkezi binası çevresindeki duvarları yıkarak yeniden düzenledi. Duvar çalışması Tavşanlı Asri Mezarlığı'nda da uygulanarak daha modern bir görünüm sağlandı. Yapılan istimlak çalışmaları sonrasında araç ve yaya ulaşımı için tehlike arz eden Moymul, Dağçeşme ve Ulucami mahallelerinde kamulaştırma yaparak trafiğe daha elverişli bir hale getirdik. Kanal Caddesi'nde bulunan yıkama yağlama alanı ve çevresinde kamulaştırma yaparak program dahilinde bu alana katlı otopark ve iş merkezleri yapmayı planlıyoruz. Ayrıca terminal yanında bulunan alan da kamulaştırılarak terminalin genişletilmesi noktasında ilk adımı atmış olduk. Yıllardan buyana Tavşanlı halkına hizmet veren belediye binamızın tamir ve bakımını yaparak çehresini değiştirdik" şeklinde konuştu.

Tavşanlı'nın geleceğine yön verecek yatırımları ilçeye taşıyabilmek ve ilçe ekonomisine yeni girdiler sağlayabilmek amacıyla yerli ve yabancı girişimcilere destek olduklarını aktaran Çakır, bu kapsamda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında şunları söyledi: "Kütahya'nın teşvik kapsamında bulunan iller arasına alınmasıyla, Tavşanlı ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan ve Ömerbey Sanayi Bölgesi'ne kurulması planlanan dış sermaye kaynaklı (Dubai) çimento fabrikası inşaatında sona gelinmiştir. Ömerbey Mahallesi'nde hazırladığımız yeni sanayi bölgesi, buraya gelecek ve yeni tesisler kuracak girişimcilere iş potansiyeli sağlayacağı gibi ilçe ekonomisine de hareketlilik kazandıracak. Yatırım şartı ile tesislerimizi Dorasu (Bursa) firmasına kiraya vererek, konaklama projesi kapsamında 32 adet apart ve 4 yıldızlı toplam 448 yatak kapasiteli modern bir tesisin inşaatına başlanmasına vesile olduk. Şu anda ilçe ekonomisine kayda değer bir ekonomik destek sağlayan termal tesislerimiz son düzenlemeleri tamamlanarak yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelirken, girişimlerimiz sonucu Göbel Kaplıcaları'nı Kültür ve Turizm Bakanlığı termal turizm alanları içerisine dahil edilmiştir. Park alanlarına önem verdik; her mahalleye bir park sloganıyla başlattığımız çalışmalarımızda 7 mahallemizi park ve çocuk oyun alanlarına kavuşturduk. Moymul Mahallesi'nde bulunan balıklı aile çay bahçesinin mahalle halkına ve Tavşanlı'ya hitap edebilecek yeni düzenlemelerle parkı hizmete açtık. Yeni yerleşim alanı olan Ömerbey Mahallesi'ne de yapılan peyzaj çalışmaları sonrasında çocuk oyun alanı ve park kazandırıldı. İlçe merkezine giriş kavşaklarını düzenledik. Tavşanlı-Kütahya, Tavşanlı-Harmancık, Tavşanlı-Domaniç yol kavşakları belediyemizce yeniden düzenlenerek yeşillendirme çalışmaları tamamlanmıştır."

(YB-EFE-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title