Haberler

Kütahya: Simav'da Sütünü Birliğe Yatıran Üretici Daha Çok Kazanıyor

- Kütahya'nın Simav İlçesi'nde faaliyet gösteren 2 bin 400 üyeli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Salih Okumuş, ilçede sütün kalitesini iyileştirmeye yönelik çalışmalar yaptıkları için devletin üyelerine litre başına 5,5 Yeni Kuruş süt teşvik primi verdiğini söyledi.

Birlik üyelerinden topladıkları günlük 60 ton civarındaki sütün kalitesini iyileştirmek için laboratuarlar kurduklarını belirten Okumuş," Bunun yanında ilçede süt inekçiliğinin ıslahı, üretimi ve sütün pazarlaması için birlik olarak Veteriner ve Ziraat Yüksek Mühendisi gibi teknik elamanlar istihdam ediyoruz. Alt yapı ve hayvancılığın gelişmesine büyük önem veriyoruz. Bunun karşılığında devlet diğerlerine göre üyelerimize litre başına 5,5 yeni kuruş teşvik primi ödüyor" dedi.

Destekleme primleriyle üyelerinin eline şimdilik litre başına 45 yeni kuruş geçtiğini belirten Okumuş, "Önümüzdeki günlerde bizden süt alımı yapan firmalarla yeni bir pazarlığa oturacağız. Bu pazarlıkta üyelerimizin eline litre başına en az 55 Yeni Kuruş para girmesi için mücadele edeceğiz" diye konuştu. Üyelerine daha çok para kazandırmak için eskiden yılda bir kez yaptıkları süt ihalelerinin bundan böyle üç ayda bir yapılacağını kaydeden Okumuş, "Amacımız değişen piyasaların gerisinde kalmamak. Üreticimizi mağdur etmemek" dedi.

2 bin 400 ortağı sayesinde İç Ege'nin en büyük Süt Üreticileri Birliği konumunda olmalarından dolayı onur ve gurur duyduklarını belirten Okumuş," Birlik olarak 11 ayrı merkezde hijyen kurallarına uygun süt topluyoruz. Topladığımız sütler artı 4 derecede soğutma tanklarında bekletiliyor. Soğutma tanklarında bekleyen sütler el değmeden alıcı firmanın aracına yükleniyor. Bu yüzden büyük firmalar sütlerini bizden almak için kapımızı aşındırıyor. Satışla ilgili hiçbir sorunumuz yok. İtibarımızı korumak ve sütün kalitesini iyileştirmek için Bakanlık genelgesi doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz İç Ege'nin hijyen kurallarına uygun en çok süt toplayan birliği olma unvanımızı kimseye kaptırmaya niyetimiz yok" şeklinde konuştu.

(MY-EFE-İHS)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title