Haberler

Kütahya: Şifa İçin "Ayak Sallıyorlar"

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Ilıca Kaplıcaları'ndaki "ayak sallama yeri" romatizma hastalarının akınına uğruyor.

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Ilıca Kaplıcaları'ndaki "ayak sallama yeri" romatizma hastalarının akınına uğruyor.

İşletmeciliğini Gediz Belediyesi'nin yaptığı Ilıca Kaplıcaları içinde yer alan ve sıcaklığı 40 derece bulan suya bacaklarını sokan vatandaşlar, romatizma ağrılarının geçtiğini söylüyor. Uşak'tan gelen Ali Cengiz isimli vatandaş, yıllardır çıktığı mafsal ağrılarından Gediz'deki kaplıca sayesinde şifa bulduğunu belirterek, "Buranın birçok hastalığa iyi geldiği herkes tarafından biliniyor. Ben yılardır romatizma hastalığı çekiyordum. 15 gündür buradayım. Her gün ayak salama yerine gelerek bacaklarını diz kapağına kadar suya sokup, saatlerce bekliyorum. Bu sayede hastalığım tamamen geçti. Burada 15 gün daha kalacağım" dedi.

"Ayak sallama yeri"nin damar sertliğine çok iyi geldiğini ifade eden Mehmet Çetin (56) isimli vatandaş da, "Ben 1 yıldır damar sertliği yüzünden zor günler geçiriyordum. Buraya geleli 10 gün oldu. Ayak sallama yerinde her gün 2 saat ayaklarımı kaplıca suyuna sokuyorum. Bu sayede 10 gündür damar sertliği hastalığından kurtuldum" diye konuştu.

Derinliği 1 metreyi bulan ve aynı anda 15 kişinin girebildiği "ayak sallama yeri" halka ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title