Haberler

Kütahya - Ekgöğrencileri Taşıyan Midibüs Devrildi, 3 Kız Öğrenci Öldü, 7 Kişi Yaralandı

Kütahya'nın Dumlupınar İlçesinde Geziye Katılan Öğrencilerin Bulunduğu Midibüs, Yağış Nedeniyle Kayganlaşan Yolda Devrildi. Kazada Büşra Özen, Emine Efiloğlu ve Özlem Özkurt Adlı 3 Kız Öğrenci Öldü, 4'ü Öğrenci 7 Kişi de Yaralandı.

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde geziye katılan öğrencilerin bulunduğu midibüs, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda devrildi. Kazada Büşra Özen, Emine Efiloğlu ve Özlem Özkurt adlı 3 kız öğrenci öldü, 4'ü öğrenci 7 kişi de yaralandı.

Dumlupınar ilçesinde saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda, edinilen bilgiye göre 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Sakarya'dan gezi için Afyonkarahisar'a giden ilköğretim okulu öğrencilerinden bir kısmı Necmettin Demir (60) yönetimindeki Şuhut Belediyesi'ne ait 03 Y 6709 plakalı midibüsle Dumlupınar Şehitliği'ni görmek amacıyla Kütahya'nın Dumlupınar ilçesine gitmek üzere yola çıktı. Öğrencilerin içinde bulunduğu midibüs yağmur yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda devrildi.

Kazada Sakarya'dan geldikleri belirtilen Emine Efiloğlu (13) ve Özlem Özkurt (13) ile Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde midibüse binen Büşra Özen (14) adlı öğrenciler olay yerinde öldü. Midibüs şoförü Necmettin Demir, muavin Aydın Göçer (32), öğretmen Harun Kuru (26) ile öğrencilerden Orhan Duman (13), Zeynep Nur Güral (14), Duygu Karaçeşme(14) ve Elif Kılınç (14) yaralandı. Yaralılar Afyonkarahisar ile Uşak'ın Banaz ilçesindeki hastanelere kaldırıldı.

Kazada hafif yaralanan midibüs şoförü Necmettin Demir ise Dumlupınar Sağlık Ocağı'nda gerekli tedavisi yapıldıktan sonra jandmalar tarafından gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title