Haberler

Kütahya'da orman personeline "İşbaşı ve Bilgi Yenileme" eğitimi

Güncelleme:

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman İşletme Müdürlüklerinde Yangın Müdahale Ekiplerinde görevli işçi personel ile Kule Görevlisi, Santral Görevlisi ve İş Makinası Operatörü olarak görev yapan personele yönelik "İşbaşı ve Bilgi Yenileme" eğitimleri yapıldı.

Program kapsamında orman yangınları temel bilgileri, yangınlara müdahale teknikleri, kullanılan ekipman, el aletleri, iş makinaları, pompa kullanımı, genel iş güvenliği, haberleşme, yangın organizasyonu konularında verilen teorik eğitimin ardından, araç, malzeme kontrolleri yapıldı. Daha sonra 248 personelin katılımı ile yapılan tatbikatlar ile uygulamada karşılaşılacak sorunlar üzerinde duruldu.

Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, orman kahramanlarının yangın sezonu ile birlikte iş başında olduğunu belirterek, " Tüm Orman İşletme Müdürlüklerimizdeki personelimize verdiğimiz eğitimler ile aslında bilgilerimizi tazeliyor ve orman yangınlarına ne kadar hızlı müdahale edebileceğimizin uygulamasını yapıyoruz. Eğitim bizler için önemli, ormanlarımız koruma noktasında olmazsa olmazımız. Orman yangınları ile ne yazık ki, doğal dengenin bozulmasına, ormanda yaşayan canlı türlerinin ve doğal yaşam ortamlarının yok olmasına ve topraktaki organik maddelerin yitirilmesine aynı zamanda da geleceğimize bırakacağımız en güzel mirasın elimizden kayıp gitmesine neden olan bir olay. ve bilmekteyiz ki, orman yangınlarının yüzde 94' ü insanlardan kaynaklanıyor. Buna karşı, bu yangınların sadece yüzde 6'sı doğal afetlerden dolayı çıkıyor. Bizim bu noktada vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, biraz daha dikkat ve duyarlılık. İhmal ve dikkatsizlik, ormanlarımız için çok kötü sonuçlar doğurabilir" diye konuştu.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen eğitimler, Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü A.Yavuz Helvacı, OYM Şube Mühendisleri A.Başar Kavcin ve Sinem Aşçı, Makine ve İkmal Şube Müdürlüğü Mühendisleri Gökhan Sezgin ve Tuğrul Çiçek tarafından verildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kütahya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title