Haberler

Kütahya'da Kurbanlık Hayvanlar Görücüye Çıktı

Kütahya'da, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvanlar görücüye çıktı.

Kütahya'da, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvanlar görücüye çıktı. Çevre yolu üzerindeki Canlı Hayvan Pazarı'nda satışa sunulan kurbanlık hayvanlar alıcılarını beklerken, zaman zaman da kıran kırana geçen pazarlıklara sahne oluyor.

Hayvan sahipleri, kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre fazla bir farklılık göstermediğini belirterek, büyükbaş hayvanlarda fiyatların bin 200 TL ile 8 bin TL arasında, küçükbaş hayvanlarda ise fiyatların 300 TL ile bin 200 TL arasında değiştiğini söyledi.

Üreticiler, alıcıların, son günü beklediğini belirterek, "Vatandaşlarımız gelip kurbanlıklara bakıyor, tam karar verip alan fazla yok, genelde fiyat araştırması yapılıyor. Fakat kurban bayramına yaklaştıkça satışlarda artacaktır" dediler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, belediye canlı hayvan pazarında satışa sunulan kurbanlık hayvanların pazara girmeden önce, menşei şahadetnamelerinin, kulak küpelerinin ve sağlık raporlarının kontrol edildiğini söyledi.

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Satıcı, "Kurban alan vatandaşların büyükbaş hayvanlarda mutlaka kulak küpelerine, sağlık raporlarına ve menşei şahadet namelerini kontrol etmesi gerekir. Biz belediyemize ait hayvan pazarına giren kurbanlıkları kontrol ediyoruz. Başka yerlerden alan vatandaşlarımız hayvanlarının sağlığı konusunda herhangi bir şüphesi bulunuyorsa bize müracaatta bulunsunlar, biz gereken yardımı yaparız" şeklinde konuştu.

(EFE)

18.10.2012 22: 33: 04

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title