Haberler

Kütahya'da "Kentsel Dönüşüm" Toplantısı

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Kentsel dönüşüm için hazır olan illerin başında olmalıyız" dedi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Kentsel dönüşüm için hazır olan illerin başında olmalıyız" dedi.

Valilik'te, geçen mayıs ayı sonunda yürürlüğe giren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun" çalışmaları kapsamında Çiftçi başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çiftçi, toplantıda, kentsel dönüşümle ilgili yetkinin çoğunlukla belediyelere verildiğini, ancak bazı noktalarda idareye de atıfta bulunulduğunu bildirdi.

Kütahya'da il genelinde yaşayanların yüzde 50'sinin kent merkezlerinde ikamet ettiğini belirten Çiftçi, şöyle devam etti:

" Kütahya, deprem riskine sahip olan bir il. Bunun yanında Kütahya'da, deprem risk haritasında birinci, ikinci, üçüncü derecede riskli alanlarımız mevcut. Bir de sel riski olan alanlarımız var. Binalarımızı inşa ederken mutlaka zemin etütlerinin yapılması gerekiyor. Sosyal alanlarda bu Deprem Yönetmeliği içinde ciddi yapı farkları var. Tabii ki, bunların da dönüştürülmesi gerekiyor. İnsanların riski bulunmayan, daha sağlıklı ve güzel alanlara taşınması adına bunları mecburen yapmak zorundayız. Bütün bu çalışmalarla ilgili belediye ve üniversitemizin işbirliği mevcut. Geçen gün Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm konusunda, 'Hazır olan yerlerden başlayacağız' dedi. Dolayısıyla kentsel dönüşüm için hazır olan illerin başında olmalıyız."

Çiftçi, Kütahya'daki yapılaşmanın dikey değil, yatay olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun ve Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz katıldı.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Deniz Açık - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Kenan Çiftçi Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title