Haberler

Kütahya'da "İnsanlık Ölmedi" Ödülleri Dağıtıldı

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesinde yayın yapan Radyo Dumlupınar'ın ikincisini düzenlediği "İnsanlık Ölmedi Ödülleri Projesi" kapsamında, yaşanmış hikayelerin kahramanları ödüllendirildi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hezar Dinari Kültür Merkezi ödül töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın birçok bölgesinde yaşanılan acıların "İnsanlık öldü mü?" düşüncesini öne çıkardığını, herkesin iyileri artırma gayreti içinde olması gerektiğini söyledi.

Gönül almanın ve bir gönle girmenin önemli olduğunu dile getiren Nayir, şöyle konuştu:

"Bir insanın ölmesinden daha önemli bir yerde insanlığın ölmemesi. Eğer insanlık ölmüşse orada birilerinin nasıl hayatta kaldığının da çok fazla önemi yok. Burada önemli olan bu gönülleri almaya talip olanlar 'insanlık ölmedi' duygusunun da kahramanı olanlar. Eğer bizler gönülleri almaya talipsek insanlık ölmeyecek demektir. Halep gibi Arakan gibi dünyanın birçok yerinde görülenler ve yaşananlar bize maalesef 'insanlık öldü mü?' sorusunu sordurtuyor, bu düşünceyi öne çıkarıyor. Halbuki insanlık ölmemeli, insanlığın ölmeyeceğine dair güzel örnekleri anlatıp, onların canlı kalması, onların örnek alınması için de gayret sarf edilmesi lazım."

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören de alınan her bir ödülün tüm insanlığa birer örnek teşkil edeceğine işaret ederek, "Tüm yaşanmış olayların kahramanları gönle girmeyi başarmış insanlardır. Bir Çin atasözü 'Gülümsemeyi bilmeyen dükkan açmasın' der. Gülümsemek, gönül almak insan olmanın ortak paydasıdır. Peygamber Efendimiz, 'Tebessüm etmek sadakadır' buyurmuştur. Böyle bir dinin temsilcileri olduğumuz için insanlık biz var olduğumuz müddetçe yaşayacaktır. Burada takdim edilecek her bir ödül sembolik bir anlam taşısa da örnek olmaları bakımından oldukça önemlidir. İnsanlık Ölmedi Ödülleri törenlerinin ulusal ve uluslararası boyuta taşınacağına inanıyorum." diye konuştu.

Radyo Dumlupınar Genel Müdürü Mustafa Murat Aydın ise ikincisi gerçekleştirilen "İnsanlık Ölmedi Ödülleri" programına katılımın bu kez bölgesel olduğunu kaydederek programın ulusal ve uluslararası boyuta taşınacağına inandığını ifade etti.

Tören, ödüle layık görülen hikayelerin okunması ve yaşanan olayın kahramanlarına ödüllerinin verilmesinin ardından, müzik dinletisi ile son buldu.

Törene, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, daire müdürleri, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Hamdi Nayir Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title