Haberler

Kütahya'da Cirit Gösterisi

Güncelleme:

Gediz ilçesinde, 1 Eylül Atlıspor Kulübü, belediyeninde teşvikiyle vatandaşlara atı sevdirmek ve ciridi tanıtmak amacıyla gösteri yaptı.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 1 Eylül Atlıspor Kulübü, belediyeninde teşvikiyle vatandaşlara atı sevdirmek ve ciridi tanıtmak amacıyla gösteri yaptı.

Adnan Menderes Yaşam Parkı'nda gerçekleştirilen gösteride, 8'er kişiden oluşan iki takım oyuncuları, at üzerinde ellerindeki ciridi karşı rakip oyuncusundan birinin üzerine attıktan sonra hızlıca kendi alanına dönmeye çalıştı.

Gösteri sonrası, AA muhabirine açıklama yapan Kulüp Başkanı Mustafa Demir, cirit sporuna gönül veren arkadaşlarıyla birlikte 1 Eylül Atlıspor Kulübü'nü kurduklarını söyledi.

Amaçlarının, unutulmaya yüz tutmuş ata sporunu canlandırmak olduğunu belirten Demir, şöyle konuştu:

''Halkımızın artık fazla ilgi göstermediği ve gençlerimizin neredeyse hiç bilmediği ata sporumuz ciridi, tanıtmak ayrıca at sevgisini aşılamak istiyoruz. Her hafta sonu Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nun destekleriyle bu etkinliğimiz devam edecek. Bizi en çok sevindiren, vatandaşların özellikle çocuklarımızın bu etkinliğe gösterdiği ilgi oldu. Ailesiyle gelen çocuklar ve gençlerimiz cirit oyununu heyecanla izlemekte ve müsabakalardan sonra at binme keyfini yaşamaktadırlar.''

Gösterinin ardından, vatandaşlar atlara bindirilerek gezdirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes Kütahya Gediz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title