Haberler

Kütahya'da "Bor Katkılı Çimento" Üretim Tesisi Kurulması

Kütahya'nın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretilmesi amacıyla kurulması planlanan tesisle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kabul edilerek, rapor hakkında "çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararı" verildi.

Kütahya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Borçim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından ilçenin Ovacık mevkisinde "Borçim Çimento Fabrikası" kurulmasının planlandığı anımsatıldı.

Projeyle ilgili hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan ÇED raporunun, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8'inci maddesi gereği oluşturulan komisyon tarafından incelendiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

"ÇED raporu, yönetmeliğin 12'nci maddesi hükümleri çerçevesinde halkın görüş ve önerileri de dikkate alınarak incelenmiş, değerlendirilmiş ve nihai olarak kabul edilmiştir. Yönetmeliğin 14'üncü maddesi gereği nihai ÇED raporu, Bakanlığımıza sunulmuş, 'Borçim Çimento Fabrikası' projesi için 'çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararı' verilmiştir."

-"Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlamak istiyoruz"-

Borçim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki bor rezervinin yaklaşık yüzde 70'inin Türkiye'de, Türkiye'deki rezervin yüzde 70'e yakınının Emet'te bulunduğunu anımsattı.

Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) tarafından geliştirilen bor katkılı çimentonun üretimi için yürüttükleri çalışmalarda sona yaklaşmak üzere olduklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Fabrikanın kurulması için gerekli olan ÇED raporu, halkımıza duyuru amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda askıya çıkarılmıştır. Rapor, 14 Haziran günü mesai bitimine kadar askıda kaldıktan sonra Bakan Erdoğan Bayraktar'ın onayına sunulacaktır. Onayın ardından tesisi kurmayı hedefliyoruz. Tesisin kurulacağı alan için Ovacık mevkisinde arsa ve tarlaları bulunan çok sayıda vatandaş, bu gayrimenkullerini şirketimize satmayı taahhüt etmiştir. Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlamak istiyoruz."

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Ali Yıldırım Kütahya Ovacık Emet Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title