Haberler

Kütahya'da Ayasofya'nın ibadete açılması için imza kampanyası

Güncelleme:

Kütahya Birlik Vakfı Kütahya Şubesi, Ayasofya Camii'nin ibadete açılması için imza kampanyası başlattı.

Sevgi Yolu girişinde stant açan vakıf üyeleri, halkın kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Ayasofya Camii'nin İstanbul'un kalbi olduğunu belirten Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Özdemir, "İstanbul'un fethinin 2 boyutu vardır. Birinci boyutu maddi kısmıdır. Bu coğrafyanın fethidir, mekanın fethidir. Cennet mekan Ulubatlı Hasan'ın burca diktiği sancak bunun timsalidir. İstanbul'un fethinin ikinci kısmı ise manevi fetihtir. Manevi fetih o coğrafyanın hak ile buluşması, İslam ile şereflenmesi demektir. Manevi fethin mührü ise atamız Fatih Sultan Mehmet Han'ın Ayasofya'yı camiye dönüştürmesi ile tamamlanmıştır. Ayasofya İstanbul'un kalbidir. Ayasofya fethin hafızası, fatihin hatırasıdır. Ayasofya'yı ibadete açmamak bir manada fethi inkar etmek, fethi durdurmaktır. Fethin meşruiyetini inkar etmektedir. Ayasofya'yı ibadete açmamak Bizans uzantılarını mutlu etmektir. Bu ızdırap 85 yıldır devam etmektedir. Fatihan'ın ruhlarını ıstırap içinde bırakmak demektir. Ayasofya'yı ibadete açmamak Bizans uzantılarına umut vermek fatihin Ayasofya'yı ibadete açmamak cennet mekan fatih sultan Mehmet Han'ın vasiyetini görmezden gelmek yok saymak, inkar etmektir. Bizans uzantılarının ricalarını hatırlarını atam fatihin vasiyetinden üstün tutmaktır. torunlarını umutsuzluğa, karamsarlığa itmektir" diye konuştu.

Özdemir, imza kampanyasının bir hafta süreceğini ve toplanan imzaların yetkililere teslim edileceğini sözlerine ekledi.

"Ayasofya camidir"

İmza Kampanyasına TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel de destek verdi. Gazel, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi, Ayasofya için bir süreç işliyor. Danıştay'da işleyen ve Temmuz ayında neticelenecek olan bir süreç var. Ona göre de Cumhurbaşkanımız bu konuda gerekenin yapılacağını ifade ettiler. Bizim gönlümüzün Ayasofya'nın ibadete açılmasıdır. Çünkü mabet olarak inşa edilmiş bir bina. Müslüman nüfusun yoğun olduğunu İstanbul'da buranın cami olarak kullanılmalıdır" ifadelerini kulandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İmza Kampanyası Kütahya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title