Haberler

Kütahya'da Atık Su Arıtma Tesisi Yapımı

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yapımı devam eden atık su arıtma tesisisin eylül ayında hizmete gireceğini bildirdi.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yapımı devam eden atık su arıtma tesisisin eylül ayında hizmete gireceğini bildirdi.

Saraçoğlu, yardımcıları Ali İhsan Ertaş, Murat Arık, Fatih Kölgeli, Galip Gültekin ve belediye meclisi üyeleriyle Perli Mahallesi yakınlarında inşaatı devam eden atık su tesislerinde incelemelerde bulundu.

Başkan Saraçoğlu, burada yaptığı açıklamada, yapımı devam eden atık su arıtma tesisinin tamamlanmasının ardından büyük bir ihtiyacın giderilmiş olacağını söyledi.

Tesisin 65 milyon liraya malolduğunu belirten Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Yapımı devam eden tesisinin eylül ayında hizmete sunulmasını hedefliyoruz. Tesisin yüzde 85'i Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 6'sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, yüzde 9'u da Kütahya Belediyesi kaynaklarından karşılıyoruz. Tesis Kütahya'ya yapılan en büyük yatırımlar arasında yer alıyor. Kütahya'nın yaklaşık 458 bin olan nüfusunun atık suyunu arıtabilecek modern bir tesis olacak. Tesis, 2045 yılına kadar hizmet verebilecek şekilde tasarlandı. Tesiste sadece arıtma değil, buradaki çamuru da kurutarak enerji üretimi yapacağız. Ayrıca kurutacağımız çamuru çiftçilerimize de kazandıracağız."

Saraçoğlu, Türkiye'de örnek olabilecek bir proje gerçekleştirdiklerini dile getirerek, tesisin faaliyete girmesiyle Porsuk Çayı'na tertemiz su bırakılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kamil Saraçoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title