Haberler

Kütahya'da 32 Aile 42 Çocuğa Kucak Açtı

Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında, korunma ve gözetim altında olan çocukların bakımlarını üstlenen 32 koruyucu aile bir araya geldi.

Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında, korunma ve gözetim altında olan çocukların bakımlarını üstlenen 32 koruyucu aile bir araya geldi.

Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerindeki iftar programına, Vali Ahmet H. Nayir ile eşi Münevver Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı ile eşi Gülten Nazlı, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici ile eşi Elif Bilici, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, Kütahya Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Kadir Ergani, koruyucu aileler ile çocukları katıldı.

Masaları tek tek tek gezerek aileleri selamlayan, onların isteklerini dinleyen ve çocuklarla yakından ilgilenen Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılandı.

Çocuklara kapılarını açan koruyucu ailelerin devlete en büyük desteği sağladığını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Bu ibadetlerin en büyüğü, yapılabilecek işlerin en güzeli" dedi.

Kütahya'da 32 ailenin 42 çocuğa sıcak bir aile yuvası sağladığını dile getiren Vali Nayir, çocukların aile ortamında yetişmesi için gerek devletin gerekse ailelerin ellerinden gelen desteği verdiğini söyledi. Vali Ahmet H. Nayir, "Ramazan ayının sonuna yaklaşırken bugünkü iftarımızı çocuklarımız en neşeli, en tatlı iftar haline getirdiler. Malumunuz olduğu üzere Osmanlı Devleti'nin padişahları aynı zamanda iyi birer şairdi. Fatih Sultan Mehmet "Hiç kimse yok kimsesiz herkesin var bir kimsesi. Kimsesiz kaldım medet kıl ey kimsesizler kimsesi" diyerek Cenab-ı Hakk'a kimsesizler kimsesi olduğunu ifade eden ve kendisinin de O'na muhtaç olduğunu söyleyen güzel bir şiirle günümüze kadar adını yaşatmış durumda. Devletimiz de kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyor. Kimsesiz yaşlılarımıza ve çocuklarımıza kol kanat germeye çalışıyor. Gönül arzu eder ki her çocuk ailesiyle birlikte bu hayatı tamamlayıp, dünyadan öyle ayrılsın ama kimsesiz kalanlara devletimiz kapılarını açarak onları kendi çatısı altında yetiştirmeye çalışıyor. Bu faaliyet içerisinde koruyucu ailelerimiz devlete en büyük yardımı, en büyük desteği vererek çocuklarımıza kapılarını ve kucaklarını açıp onların aile havası içerisinde yetişmesi için gerekli bütün desteği veriyorlar. Bizler Kütahya'mızda da 32 fedakar, alicenap ailemiz 42 yavrumuza yuvalarını, kucaklarını ve gönüllerini açarak çocuklarımızın bir aile havası içerisinde yetişmesi için gerekli desteği, katkıyı, fedakarlığı yapmış bulunuyorlar. Bizler her sene en azından bir kere Ramazan ayında da olsa koruyucu ailelerimizle bir araya gelip çocuklarımıza yapmış oldukları yardımın, ilginin takdirini bir arada yapmış oluyoruz. Bu ibadetlerin en büyüğü, yapılabilecek işlerin en güzeli. 42 yavrumuza ev sahipliği yapan 32 ailemizi tebrik ediyorum. Temennimiz koruyucu aile sayısı artarak devam etsin ve yavrularımız aile havasından, aile terbiyesinden uzak kalmasın. Ne güzel, başlarken duamızı, bitirirken duamızı bu çocuklardan biri yaptı. Demek ki hedefe ulaşıyoruz, demek ki bizler bu çocuklardan gelecek hakkında daha ümitli olacak bir yapıyı oluşturuyoruz" diye konuştu.

İftar programı Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri tarafından çocuklara oyuncak hediye edilmesiyle sona erdi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Şükrü Nazlı Ahmet Hamdi Nayir Ak Parti Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title