Haberler

Kütahya'da 250 Bin Büyükbaş Hayvan, Şap Hastalığına Karşı Aşılandı

Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, İl Genelinde 250 Bin Büyükbaş Hayvanın Şap Hastalığına Karşı Aşılandığını Söyledi. Bekir Gencer, Şap Hastalığının Hayvancılığa Verdiği Zararı ve Ekonomik Kayıpları Önlemek İçin İlk ve Sonbahar Olmak Üzere Yılda 2 Kez Düzenli Olarak Koruyucu Aşılar Yapıldığını Bildirdi.

Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, il genelinde 250 bin büyükbaş hayvanın şap hastalığına karşı aşılandığını söyledi. Bekir Gencer, şap hastalığının hayvancılığa verdiği zararı ve ekonomik kayıpları önlemek için ilk ve sonbahar olmak üzere yılda 2 kez düzenli olarak koruyucu aşılar yapıldığını bildirdi.

Bir yıl içinde 250 bin 447 adet büyükbaş hayvanın aşılandığını, bu rekor seviyedeki çalışmanın il ve ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekim ve teknisyenler tarafından köy köy, ahır ahır dolaşılarak 4 ayda gerçekleştirildiğini anlatan Gencer, "Aşılama kampanyası boyunca sağlık personeli tarafından aşılamanın yapılacağı tarih önceden köy muhtarlarına ve yetiştiricilere bildirildi. Aşılama esnasında köyün ve işletmelerin durumuna göre dezenfeksiyon tedbirleri alındı ve aşı yapılırken yeterli sıklıkta enjeksiyon iğnelerinin değiştirilmesine özen gösterildi. Aşılar ekiplerce işletmelerdeki hayvanların klinik muayenelerini takiben, aşı prospektüsüne uygun olarak gerçekleştirildi. İlimizde önceki yıllara göre şap hastalığı mihraklarının gözle görülür derecede azalması, yetiştiricilerin ayağına gidilerek zor şartlar altında gerçekleştirilen aşılama hizmetlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi" dedi.

İl genelinde 267 bin 600 büyükbaş hayvanın bulunduğunu ifade eden Gencer, 2006 yılı şap aşılama oranının yüzde 93'e ulaştığını bildirdi. Gencer, bir yıl içinde 60 bin 679 küçükbaş hayvanın da şapa karşı aşılandığını sözlerine ekledi.

(EFE-İHS)

10.02.2007 12:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title