Haberler

Kütahya: Cantimur, Evliya Çelebi Hastanesi Ek Binasına Ödenek Temin Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kit Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur, Ünlü Seyyah Evliya Çelebi'nin Selamını Söyleyerek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan İnşaatı Devam Eden Hastaneye Ödenek Aktarılmasını Sağladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur, ünlü seyyah Evliya Çelebi'nin selamını söyleyerek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan inşaatı devam eden hastaneye ödenek aktarılmasını sağladı.

Cantimur, katıldığı bir törende Evliya Çelebi Hastanesi'nin ek binasına nasıl ödenek temin ettiğini açıkladı. Cantimur, "Önceki gün Kütahya Milletvekili Alaettin Güven ile birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşme fırsatı bulduk. Dedim ki, 'Sayın bakanım, size Evliya Çelebi'nin selamı var'. Bakanımız şaşkınlıkla, 'Hayırdır vekilim' dedi. Dedim ki, 'Bizim bir Evliya Çelebi'miz var, siz gelip görmüştünüz. Bu hastanemizi 2007 yılında bitirmek istiyoruz'. Bunun üzerine bakanımız, 'Siz müteahhit ile görüşün, yapabildiği kadar yapsın. Para çantada hazır' dedi. İnşallah bundan sonra inşaatı valimiz daha sıkı takip edecek. Bakan kesenin ağzını açtıktan sonra, biz burada müteahhidi sıkıştırırız. Bu inşaatı bir önce bitirip Kütahya'nın emrine sunmak istiyoruz" dedi.

Hükümetin sağlık politikalarını da anlatan Cantimur, "AK Parti iktidarında sağlık alanında çok ciddi yatırımlar yapıldı. İnsanların en temel hakkı, yaşama hakkıdır. Bundan yaklaşık 1 yıl önce artık memur hastanesi, işçi hastanesi ayrımı ortadan kalktı. Tüm hastanelerden 70 milyon insanımız istifade ediyor. 1 Ocak 2007'den itibaren yürürlüğe girecek olan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Kanunu çerçevesinde toplumumuzun tamamı sağlık güvencesi altında olacak. Artık hiç kimse ben hasta olursam kim bakar endişesi taşımayacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title