Haberler

Kütahya Belediyesi'nde Sözleşme Sevinci

Kütahya Belediyesi ile Belediye-iş Sendikası Arasında 1 Aydır Devam Eden Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Mutlu Sonla Noktalandı.

Kütahya Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 1 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla noktalandı.

Kültür Sarayı'nda düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Mustafa İça, Başkan Yardımcıları Nejat Özturan ve Bülent Erkılavuz, daire müdürleri, Belediye İş Sendikası Başkanı Alaattin Özçallı ve belediye işçileri katıldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mustafa İça, "Böyle mutlu bir törende beraber olmaktan dolayı mutluyum. Göreve geldiğimizden bu yana beşinci yılımızı doldurmak üzereyiz. Seçim arifesindeyiz. Şunu söylemek isterim ki bugün Kütahya'mızda halkımızın önemli bir kesiminin memnuniyetini sizlerde bizlerde beraberce yaşıyoruz. Kütahya'mıza hizmete gelirken söylediğimiz bir söz vardı, 'Kütahya'mızı şantiyeye çevireceğiz'. Gerçekten seçim atmosferine girdiğimiz şu günlerde bile yoğun bir şekilde halkımızın ihtiyacını giderme anlamında beraberce çalışıyoruz. Alın teri döküyoruz. Halkımızdan aldığımız bu güzel duygularla da moral buluyoruz. Bu hepimizin eseridir. Biz bir aileyiz. Dolayısıyla ailemizin içerisinde bir sevinç varsa sevinç hepimize aittir. Bir derdimiz kederimiz varsa hepimize aittir. Elimizdeki imkanları maksimum düzeyde kullandık. Bunu şöyle ifade etmemizde mümkün biliyorsunuz Hazinenin açıklamış olduğu % 9 yıllık enflasyon oranı ve bizim de zam olarak vermiş olduğumuz ortalamalar gerçekten imkanlarımızı zorladığımızı ortaya koyuyor. Yuvanıza götürdüğünüz bu paranın helal edilmesi çok önemlidir. Halkımız adına bunu söylüyorum.

Bunun ötesinde bir başka hassasiyet daha gösterdik. Önümüzdeki dönemde, bugün belli rakamları koyabilirdik. Sendikamızla uzlaşı noktasını arayabilirdik. Ama bunu zorlamadık. Çevre illere baktığımız zaman bunu pek yapan yok. Ama biz şunu düşündük. Belirsizlik ortamında sizlerden bir puan iki puan bugünkü konjoktörel durumda düşük vermemiz, yarın vicdani bir sorumluluk gerektirir. Biz TEFE, TÜFE gibi geleceğe yönelik ve sizleri koruyacak bir mekanizmayı şimdiden düşündük. 30 yıllık iş hayatımda en çok değer verdiğim konu şudur. İnancımız açısından da işçinin alın teri kurumadan parasını ödemek gerekmektedir. Ben evime giderken nasıl kendimi çoluğumu çocuğumu düşünüyorsam. Bunu tedarik etmek biz idarecilerin ilk görevidir. Sadece Belediye işçilerimizi değil müteahhit işçilerimizi de bu hassasiyet ve bu inançla korumaya çalıştık. Allah'ıma çok şükür ki böyle bir vicdani görevi, yükü taşımıyoruz. Bu benim içinde bir gurur vesilesidir. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıp, planlı ve programlı bir şekilde bütçe yapacağız. Bunu yaparken korkak bezirgan gibi davranmıyoruz. Geldiğimiz günden beri yüzde 50'leri aşan bir yatırım yapıyoruz. Kaynakları akılcı kullanıyoruz, geleceğe borçlu değiliz. Birçok yatırım yaptık, örnek olduk. Ödüller aldık. Ama bunu yaparken bütçemizde kaynaklarımızı iki buçuk katına yakın yükselttik. Yönetime geldiğimiz noktada miras yedi gibi bunları dağıtmadık. Hep beraber mahcup olmayacağımız bütçeler yaptık. Bundan sonrasında da emin olun, Allah nasip ederse ikinci dönem içinde ekibimle Kütahya'mızın yararına aday olduğumu da söyledim. Sizler gerçekten işinizin ehli ve sahibi oldunuz" dedi.

Belediye İş Sendikası Başkanı Alattin Özçallı Başkan İça ve personeline toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde gösterdiği uyum sebebiyle teşekkür etti.

Özçallı, imzalanan yeni toplu iş sözleşmesine göre bir işçinin birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 5 olmak üzere, diğer kazanımlarla birlikte yıllık artışın toplam yüzde 16,5 olduğunu bildirdi.

(EFE) 24.06.2008 19:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title