Haberler

Kütahya: Başkan Çakır'dan Festival Teşekkürü

Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Alişan konseriyle sona eren 7. "Leblebi ve Kömür Festivali" hakkında değerlendirmelerde bulundu

Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Alişan konseriyle sona eren 7. "Leblebi ve Kömür Festivali" hakkında değerlendirmelerde bulundu

Tavşanlı Belediyesi tarafından bu sene 7.'si düzenlenen ve 5 gün süren "Tavşanlı Leblebi ve Kömür Festivali"ne 30 Ağustos'ta start verilmişti. Fantezi Müziği'nin ünlü sesi Alişan'ın verdiği konserle son bulan festival hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Çakır, zorlu bir hazırlık döneminin ardından gerçekleştirilen festivale desteklerini esirgemeyen her kişi ve kuruma teşekkür etti. Başkan Çakır, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak bu tür etkinliklerin de vatandaşlar arasında birlik ve beraberliği pekiştirdiğini kaydetti.Çakır, ayrıca festival etkinliklerine katılımları dolayısıyla Tavşanlılı vatandaşlara da teşekkürlerini sundu. Festivalin Tavşanlı'ya yakışır bir şekilde olması için çok çalıştıklarını anlatan Başkan Ali İhsan Çakır, bundan sonraki gerçekleştirilecek festivallerde de aynı düşüncelerle ellerinden gelen gayretleri göstereceklerini belirtti.

Festival kapsamında gün gün icra edilen etkinlikleri anlatan Belediye Başkanı Çakır, ''Birinci gün Oruç Güvenç ve TÜMATA Grubu sağolsunlar bizi kırmayıp Tavşanlı'ya gelerek çok güzel bir program yaptılar. Aynı gün standlarımızı açtık. Manisa Aydınlar Ocağı'nın 'Çanakkale Destanı' adlı sergisini açtık. Ebediyete intikal etmiş ressamlarımızın eserlerinden oluşan sergimizi açtık. Ünlü sanatçı Murat Başaran meydanda halkımıza bir konser sundu. İkinci günü ise tamamen çocuklarımıza ayırdık, meydanı çocuklara tahsis ettik. 62 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Onların şöleni vardı. Moğolistan Sirki'ni getirdik. Aynı gün TRT sanatçısı solist Fatih Koca'nın öncülüğünde tasavvuf konserine yer verdik. Üçüncü gün yöresel sanatçılarımıza fırsat tanıyarak konser vermelerini sağladık. Halk Eğitim Merkezi'nin defilesi vardı. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Cumartesi günü Türk Halk Müziği ve pop konseri vardı. Son gün sabah saatlerinde Tavşanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yılını kutladık. Akşamına da Alişan'la festivalimiz sona erdi. Standların sayısı ve Tavşanlı'daki imal edilen ürünlerin tanıtımı açısından yavaş yavaş fuar havasına dönüldüğünü gözlemledik. Bundan sonraki festivallerimizde ürünlerimizin ve kültürel değerlerimizin tanıtımını daha fazla yaparak fuar havasını hissettirmeye çalışacağız" dedi.

Festivalde emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına, yetkililere ve festivale ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür eden Çakır, "Festivaller birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, kardeşliğin simgesi oluyor. Bu anlamda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bunun yanında yoğun katılım gösteren Tavşanlı halkımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı hale getireceğiz" diye konuştu.

Bu tür festival etkinliklerinin çok zahmetli olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Çakır, ancak birlik ve beraberlik adına yapıldığı ve tüm Tavşanlılı vatandaşların hep birlikte ortak noktada buluşturmak adına olduğu için her türlü zahmete değer bir çalışma olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title