Haberler

Kütahya: Bakan Özak, Kütahya'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, çalışmalar sonucu Türkiye'nin şantiye halinde geldiğini, yapılan yollar sayesinde de trafik kazalarının azaldığını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, çalışmalar sonucu Türkiye'nin şantiye halinde geldiğini, yapılan yollar sayesinde de trafik kazalarının azaldığını söyledi.

Kütahya'da Vali Osman Aydın'ı makamında ziyaret eden Bakan Özak, daha sonra Tavşanlı İlçesi'ne geçti. Bakan Özak, Tavşanlı ziyaretinde beraberindeki heyetle birlikte Tavşanlı-Tunçbilek Karayolu'ndaki yol yapım çalışmalarını inceledi. Tavşanlı-Tunçbilek Karayolu'na büyük önem verdiklerini dile getiren Bakan Özak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Eylül'de Domaniç İlçesi'ne bağlı Çarşamba Köyü'nde düzenlenecek olan Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şöleni'ne katılacağını belirtti. Tunçbilek yolundaki çalışmalara GLİ Müessesesi'nin büyük destek verdiğine işaret eden Bakan Özak, "Türkiye şu an için şantiye halinde. Yatırımlarımız devam edecek. Yapılan çalışmalarla trafik kazalarında da büyük ölçüde azalma oldu" dedi.

Cumhuriyet tarihinde 2002 yılına kadar 3 bin 859 kilometre yol yapıldığını, AK Parti iktidarında geçen yaklaşık 4 yılda ise bunun iki katı aşılarak 6 bin kilometre yol inşa edildiğini kaydeden Özak, "Türkiye, çok büyük bir ülke. Ülkemizde 63 bin kilometre devlet yolu, 322 bin kilometre de köy yolu bulunuyor. Bu çok büyük bir sayı. Köy yollarımız dünyanın çevresini 8 kez, devlet yollarımız 1.5 kez dolanıyor. İnşallah kaynak aktarımlarıyla yollarımızın modernizasyonunu gerçekleştireceğiz. Bu, halkımızın bize olan teveccühünün ve güveninin bir sonucudur. Bu güvene layık olabilmek için elimizden gelen gayreti hükümet olarak göstermeye çalışıyoruz. Türkiye, sağlık, eğitim ve kültür gibi alanlarda da çok hızlı bir şekilde ilerliyor" şeklinde konuştu.

Kütahya genelindeki yol çalışmaları hakkında da bilgiler veren Bakan Özak, Kütahya-Tavşanlı yolunda 10 kilometre, Kütahya-Afyonkarahisar yolunda da 23 kilometrelik kısmın tamamlandığını bildirdi. Bakan Özak, "Tavşanlı-Tunçbilek Karayolu bizim için büyük öneme sahip. Yatırım programında olmamasına rağmen bu yolu en kısa sürede bitirmek için destek sağlayacağız. 2.5 milyon YTL'lik ödenek sağlanırsa bu yolu tamamlayacağız. Zaten daha önce burada sanat yapıları yapılmış. Kütahya-Tavşanlı yolunda bu yıl 23 kilometre, Kütahya-Afyonkarahisar yolunda da 17 kilometrelik kısımları bitirebilirsek, Acil Eylem Planı'ndaki hedefleri yakalamış olacağız. İleriki yıllarda da buralara beton asfalt kaplamayı düşünüyoruz. Burası bir cazibe merkezi. Yollarımızda trafik yoğunluğu her geçen gün artıyor. Çalışmaları hızla bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Tavşanlı'da üçüncü inşaat dönemini düşünüyor mu?" şeklindeki sorusuna ise Bakan Özak, "Arsa üretin, talep de olursa müteahhit hazır" diye karşılık verdi.

Bakan Özak'a Tavşanlı Belediye Başkan Vekili Naci Erarslan tarafından çiçek, plaket ve kilim hediye edildi. Tavşanlı Belediye Başkanlığı'nın ziyaret defterini de imzalayan Bakan Özak ve beraberindekiler, daha sonra Emet İlçesi'ndeki yol çalışmalarını yerinde görmek üzere bu ilçeye hareket etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title