Haberler

Kütahya: Bakan Özak Kütahya'da...(2)

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, hükümet olarak hedeflerinin kişi başına düşen milli geliri, 10 bin dolar seviyelerine çıkartmak olduğunu söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, hükümet olarak hedeflerinin kişi başına düşen milli geliri, 10 bin dolar seviyelerine çıkartmak olduğunu söyledi.

Kütahya'nın Simav İlçesi'ne gelen Bakan Özak, Kütahya-Simav Karayolu'nun tamamlanması için vatandaşlardan biraz daha sabırlı olmalarını istedi. Kütahya Valisi Osman Aydın ve AK Parti Kütahya milletvekilleriyle birlikte Simav İlçesi'ne gelen Bakan Özak, kısa bir süre istirahat edip konakladığı dünyaca ünlü Eynal Kaplıcaları'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hükümet olarak 4 yıllık iktidarları döneminde eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye birçok alanda reform niteliğinde gerçekleştirdikleri uygulamalar sayesinde, Türkiye'nin dünyada saygın ülkeler arasına girmesini sağladıklarını belirten Özak, "Şu anda ülkemize 9.5 milyar dolar dış sermaye girişi var. Bu durum yabancıların ülkemize duyduğu saygınlıktan ileri geliyor. Bir yandan IMF'ye olan 24 milyar dolar borcumuzu öderken, diğer yandan da Türkiye'nin dört bir yanında duble yollar yapıyoruz. IMF'ye 11 milyar dolar borcumuz kaldı. İş başına geldiğimiz 2002 yılında bu kadar yüksek dış borç devralmasaydık, şu anda Kütahya-Simav Karayolu başta olmak üzere birçok yolumuz tamamlanmış olacaktı. Ancak vatandaşlarımızın biraz sabırlı olmaları gerekiyor. Hedefimiz, 2013 yılında Türkiye'de kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolar seviyesine yükseltmektir" diye konuştu.

147 kilometrelik Kütahya-Simav Karayolu'nun kalan 15 kilometrelik kısmı için bu yıl sonuna kadar ihale açılmasının planlandığını belirten Özak, "15 kilometrelik kısmın tamamlanması için yaklaşık 16 Milyon YTL ödenek gerekiyor. Bütçe imkanları ölçüsünde bu yol ile ilgili ödenek temin etmeye çalışacağız. Ödenek temin ettiğimiz takdirde yol 2007'de tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin şu anda en büyük ihtiyacının nükleer enerji santrali kurmak olduğuna değinen Özak, "Türkiye'nin enerji konusunda dışa bağımlı olmaması için mutlak surette nükleer enerji santralini kurması gerekiyor. Sinop İlimizde bunun hazırlıklarını sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title