Haberler

Kütahya: Abd Ve İsrail, Simav'da Kınandı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, ABD ve İsrail'in Ortadoğu politikası düzenlenen mitingle kınandı.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, ABD ve İsrail'in Ortadoğu politikası düzenlenen mitingle kınandı.

CHP, DYP, MHP, Anavatan Partisi, DSP, SP, sivil toplum örgütleri, bazı oda ve dernek başkanlarıyla 500 dolayında halkın katıldığı topluluk, ABD ve İsrail'i kınayan pankartlarla hastane önünde başladıkları yürüyüşü Hükümet Konağı'na kadar sürdürdü. Yürüyüş esnasında "İşte Simav, işte Kuva-i Milliye", "Kahrolsun ABD emperyalizmi", "Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Mehmetçi Lübnan'a değil, Kandil Dağı'na" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatan uğruna şahit düşenler için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Tertip komitesi adına konuşan Simav Turizm Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanı Orhan Nasuhoğlu, "Anadolu'da Türk varlığını yok etme planları yapan ABD ve onun uydusu İsrail bu emellerine asla ulaşamayacaklar" diye konuştu.

Konuşmasında, sınırlarımızın kahraman ordumuz tarafından kanla çizildiğini hatırlatan Nasuhoğlu, Orta Doğu haritasında Güneydoğu Anadolu'nun birçok ilini Kürdistan haritası sınırları içerisine alan ABD'yi suçladı. Nasuhoğlu, "ABD, al haritanı başına çal" diye bağırdı. Kütahya'dan çağrılan takviye güçlerle birlikte ilçede sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı miting olaysız sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title