Haberler

Kuşdili Festivali'ne 'Horon ve Islıklı' Davet

GİRESUN'un Çanakçı İlçesi'ne bağlı Kuşköy Köyü sakinleri, 23 Temmuz Pazar günü 20'ncisi yapılacak olan Kuşdili Kültür ve Sanat Festivali'ne vatandaşları, horon oynayıp kuşdiliyle davet etti.

Yöreye özgü kuşdili geleneğinin gelecek yıllara taşınması için geleneksel olarak düzenlenen Kuşdili Kültür ve Sanat Festivali öncesi Kuşköy sakinleri, Gazi Caddesi'nde ıslıklarla yürüyerek Giresunlular'ı festivale davet etti. Yürüyüş sırasında kemençe eşliğinde horon oynandı. Atatürk Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından açıklamada bulunan Kuşdilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Köçek, yörede yüzyıllardır haberleşme amacıyla kullanılan kuşdilini gerçekleştirdikleri çeşitli etkinliklerle yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Bu sene 20'ncisi düzenlenecek olan Kuşdili Kültür ve Sanat Festivali ile kuşdilini geleneğini tanıtmaya devam edeceklerini kaydeden Köçek, "Bu kültürü tanıtmak amacıyla her yıl festival yapıyoruz. Festivalin yanı sıra kuşdili kültürünü gelecek nesillere aktarma adına da çalışmalar yaparak bu kültürü yaşatıp gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz" dedi ve şunları söyledi:

"Kuşdili, çok eskilere dayanan bir kültürümüz ve 500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bölgedeki arazi oldukça engebeli. Yöre halkı uzaktaki insanlarla haberleşmek amacıyla bu dili oluşturmuş. Birbirleriyle haberleşmede kuşdili kullanılıyor. Kuşdili konuşma aracı olarak Kuşköy Köyü'nde düğün, cenaze, hastalık gibi çağırma durumlarında en önemli ve en kolay haberleşme türüdür. Karşıdan karşıya 3 kilometre mesafeden birbirine haber ulaştırmada en çok kullanılan yöntemdir. Bu kültürü yaşatmak için her yıl olduğu gibi bu sene de çeşitli etkinler yapıyoruz. Giresunluları da ıslıklarla festivalimize davet ettik." - Giresun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakçı Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title