Haberler

Kuşadası'nda Turizm Güvenliği İçin Olağanüstü Hal

Turizm Sezonunun Başlamasıyla Birlikte Turizm Güvenliğini Sağlamak Amacıyla Kuşadası'nda Olağanüstü Güvenlik Önlemleri Alınmaya Başlandı. Mahkemeden Haftalık Olarak Genel Arama Kararı Çıkartılırken, Polis Ekipleri, Kuşadası'nın Giriş ve Çıkışlarında Sabit Kontrol Noktaları Oluşturdu.

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte turizm güvenliğini sağlamak amacıyla Kuşadası'nda olağanüstü güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Mahkemeden haftalık olarak genel arama kararı çıkartılırken, polis ekipleri, Kuşadası'nın giriş ve çıkışlarında sabit kontrol noktaları oluşturdu.

Son yıllarda hedef olduğu terör saldırıları nedeniyle ağır yara alan Kuşadası'nda polis bu kez neredeyse kuş uçurtmuyor. Mahkemeden alınan karar doğrultusunda hem Kuştur ve Davutlar yol sapağında hem de şehrin ana arterlerinde şüpheli görülen araçlar aranmaya, kimlik denetimleri yapılmaya başlandı. Bunun yanında Kuşadası merkezinde devriye gezen sivil ekip sayısı artırılırken, Liman ve marina önünde de yoğun önlemler alındı. İlk etapta Kuşadası polisi'ne Aydın İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinden 80 polis takviyesi yapılırken, Kuşadası'ndaki görevli polis sayısı 320'ye çıktı.

Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, turizm sezonunun huzur ve güven ortamı içinde geçmesi için tüm önlemleri eksiksiz aldıklarını söyledi. Mobese kamera sisteminin de ihaleye çıktığını ve ihale aşamasının tamamlanmasıyla kısa sürede montajına başlanacağını hatırlatan Emniyet Müdürü Zeybek, "Kuşadası'nda özellikle turizm sezonunda giriş ve çıkışlardaki arama-tarama uygulamalarımız başladı. Kontrol noktaları oluşturdu. Uygulama çalışmalarımız 24 saat boyunca aralıksız sürüyor. Hiçbir olumsuzluğa izin vermeyeceğiz. Amacımız huzurlu bir turizm sezonu geçirmek. Tatil için Kuşadası'na gelenlere güvenli bir ortam yaratmak " dedi.

Bu arada, Kuşadası'nda olağanüstü güvenlik önlemleri alan polisin peş peşe yaptığı operasyonlarda sürüyor. Son olarak İstanbul'dan çaldıkları otomobili Kuşadası'nda satmak isteyen bir şebekeyi çökertti. Yapılan operasyonlarda çeşitli suçlardan kesinleşmiş 11 yıl hapis cezası bulunan 23 yaşındaki O.A., Kuşadası'nda birçok hırsızlık olayına karışan şebekenin 5 üyesi 17 yaşındaki H.Ö., 36 yaşındaki D.Y., 23 yaşındaki S.S., 19 yaşındaki A.İ. ile 22 yaşındaki T.S. Didim'de yabancı uyruklu bir kişinin evinden hırsızlık yapan 19 yaşındaki E.G. ve 18 yaşındaki A.G. yakalanıp adliyeye sevk edildi. Zanlıların tümü tutuklanarak Söke Cezaevi'ne gönderildi.

(ZH-İK-YK)

30.05.2007 18:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title