Haberler

Kuşadası'nda Toprak Kayması Devam Ediyor

Kuşadası’nda önceki gün Kadınlar Denizi son durakta başlayan toprak kayması gece boyunca sürdü. Turizm Otelcilik Uygulama Oteli’nin bulunduğu tepenin altında yer alan yaklaşık on dönüm arazi denize kaydı.

KUŞADASI Kadınlar Denizi son duraktaki Turizm Otelcilik Uygulama Oteli’nin bulunduğu tepenin altında yer alan yaklaşık on dönüm arazi denize kaydı. Kaymanın etkisiyle yollarda bir metreden fazla yarılmalar oldu, duvarlar yıkıldı, denizde mini bir ada oluştu.

Kayan bölümde bulunan ve kış nedeniyle kapalı bulunan beach club, kafeterya, Kadınlar Denizi minibüslerinin idare binası, çay bahçesi ve bir de kır restoranı kullanılmaz hale geldi. Bölgeye giriş çıkış yasaklandı. Gece boyunca devam eden toprak kaymasında yollardaki yarıklar 1.5 metreye ulaştı. Uygulama otelinin plaja açılan merdivenlerinin de hasar gördüğü toprak kaymasının, hemen tepede bulunan otel ile çevresindeki yazlık siteleri etkileyip etkilemediği önümüzdeki günlerde uzmanların yapacağı inceleme ile belli olacak.

Göçüklük bölgesi

Kadınlar Denizi minibüslerinin park alanı olarak kullandığı bölgenin önce on santim açıldığını, bunun üzerine minibüsleri çıkardıklarını söyleyen Durak Başkanı Sabri Aydıngün, “Burada sürekli göçme, kaymalar oluyor. Bu bölgenin yıllar öncesinden bu yana ismi Göçüklük bölgesi. Tapuda bile ismi Göçüklük bölgesi. Altından tatlı su geçtiğini söyleniyor. On yıl öncede burada büyük bir kayma oldu, ama bu kadar değildi. Daha önceki kaymalarda yarım metre yarılmalar oluşmuştu, hiç bu kadar olmamıştı” dedi.

Otel tehlikede mi

2006’da açılan uygulama otelinin altındaki kayma endişeye neden oldu. 2007’de bir çalıştay için gelip otelde kalan TUBİTAK uzmanları kayma belirleyip,  yetkilileri uyarmıştı.

Bu ayın ilk haftasında Kuşadası yine toprak kaymasıyla gündeme geldi, Tuntaş Marina Sitesi’nde 50, Işıkkent Sitesi’nde 16 daire boşaltıldı. Tuntaş Marina’daki kayma halen sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title