Haberler

Kuşadası'nda Eski Fransız Tatil Köyünün İmarını Artıran Meclis Kararıyla İlgili Yürütmenin Durdurulmasına Karar Verildi

Ofer- Kutman Ortaklığı'nın, Özelleştirme İdaresi'nden Satın Aldığı Kuşadası'ndaki Eski Fransız Tatil Köyü Arazisi İçin Verilen 12 Kat İnşaat İzninin İptali İstemiyle Açılan Davada Aydın İdare Mahkemesi Yürütmeyi Durdurma Kararı Verdi.

OFER- Kutman Ortaklığı'nın, Özelleştirme İdaresi'nden satın aldığı Kuşadası'ndaki eski Fransız Tatil Köyü arazisi için verilen 12 kat inşaat izninin iptali istemiyle açılan davada Aydın İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan ve Özelleştirme İdaresi'nce Ofer-Kutman ortaklığı Kuşadası Yatırımları A.Ş.'ye satılan Fransız Tatil Köyü için belediyenin aldığı kararlar, uzun süre gündemden düşmemişti. Özelleştirme öncesi 2 kat turistik tatil köyü, yüzde 20 imar yoğunluğu olan araziye belediye meclisinde 12 kat yükseklik ve yüzde 53 imar izni verilmesi üzerine CHP'li ve Bağımsız Meclis Üyeleri mahkemeye başvurmuştu. Davada müdahil olan TEMA Vakfı ile İzmirli çevreci avukat Senih Özay'dan sonra,

araziyi satan Emekli Sandığı'nın avukatları da muhalif meclis üyelerinin açtığı davaya müdahil olmak istediklerini mahkemeye bildirmişti.

Mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan, Kuşadası'nın yeşil kalmış ve kentin akciğeri olarak tanımlanan 360 dönümlük ağaçlık arazi iki yıl önce özelleştirilmişti. İhaleyi Ofer-Kutman ortaklığı aldı. İhale şartnamesinde 2 kat turistik tesis ve yüzde 20 imar yoğunluğu yer aldı. İhaleyi alanlardan Eyal Ofer bazı gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle yaptığı toplantıda, bu alanda konut üretip satmayı amaçladıklarını söylemişti. Bu açıklamadan kısa süre sonra DYP'li üç belediye meclis üyesi partilerinin karşı

çıkmasına karşın söz konusu arazinin imar durumuyla ilgili talebe olumlu oy vereceklerini belirterek, partilerinden istifa etti. Ardından da 7 Temmuz 2006 tarihinde Kuşadası Belediye Meclisi'nde AKP'li üyeler ile DYP'den istifa eden üç üyenin oylarıyla imar yoğunluğu üç kat artırılırken, 2 olan kat sayısı ise 12'e yükseltildi. Bunun üzerine CHP'li ve Bağımsız meclis üyeleri mahkemeye başvurarak yürütmenin durdurulmasını istedi. TEMA Vakfı ile Çevreci avukat olarak bilinen İzmirli Senih Özay ve son

olarak da arazinin ilk sahibi Emekli Sandığı avukatları, davayı açan meclis üyelerinin yanında yer almak istediklerini mahkemeye iletti.

Kuşadası Belediye Meclisin CHP'li ve bağımsız üyelerinin başvurusunun yanında müdahil olan kişi ve kuruluşların da yaptığı itirazları inceleyen Aydın İdare Mahkemesi, Kuşadası Arslanburnu koyundaki eski Fransız Tatil Köyü'nün imarını yüzde 20'den yüzde 53'e çıkartan Kuşadası Belediye Meclisi'nin aldığı kararla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme, gecikme halinde kamunun telafi edilmez hakları bulunduğunu dikkate alarak, söz konusu yürütmeyi durdurma kararını verirken, alınan karar Kuşadası

Belediyesi'ne de tebliğ edildi.

(ZH-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title