Haberler

Kuşadası'nda Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Tüm Türkiye'de Olduğu Gibi Kuşadası'nda da Çeşitli Etkinlikler Kutlanıyor. Dünya Kadınlar Günü Nedeniyle Kuşadası'nda Belediye ve Çeşitli Siyasi Partiler Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştiriyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kuşadası'nda da çeşitli etkinlikler kutlanıyor. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kuşadası'nda belediye ve çeşitli siyasi partiler bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor.

Kuşadası'ndaki Dünya Kadınlar günü etkinlikleri sabah saat: 10.00'de Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuşadası Belediye Bandosu gösteri yaptı. Açılış konuşmalarının ardından ise sahil bandı üzerindeki el heykeli yanında Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi'nin katkılarıyla "Üreten Kadın Satış Standları " açıldı. Daha sonra kadın Efe Tülay Yeşil, Ege Bölgesi halk oyunu gösterisi sundu.

Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri daha sonra "Antik çağdan günümüze kadın" konulu konferans ile devam etti. Belediye Düğü Salonu'nda Kuşadası Rehberler Derneği katkılarıyla gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Claros Kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Arkeolog Nuran Şahin katıldı.

(ZH-İK) 08.03.2008 16:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title