Haberler

Kuşadası'nda Derin Deşarj Hattının Onarımı Tamamlandı

Kuşadası'nda Mart Ayı Sonunda Karaya Oturan Dev Turist Gemisi Sky Wonder'ın Kurtarma Çalışmaları Sırasında Parçalanan Derin Deşarj Hattı Sisteminin Onarımı Tamamlandı.

Kuşadası'nda Mart ayı sonunda karaya oturan dev turist gemisi SKY Wonder'ın kurtarma çalışmaları sırasında parçalanan derin deşarj hattı sisteminin onarımı tamamlandı.

Geçtiğimiz aylarda dev bir turist gemisinin yol açtığı kazanın ardından Kuşadası Körfezi büyük bir çevre felaketi ile karşı karşıya kalmış ve gemi şirketinden 1,2 milyon dolarlık teminat mektubu alınmıştı. Yaklaşık 1,5 ay süren onarım çalışmalarının ardından onarılan deşarj hattı yeniden hizmete sokuldu.

2001 yılında yapılan 1098 metre uzunluğunda olan derin deşarj hattı 32 metre derinliğe kadar ulaşıyor. Kuşadası Körfezi'nin çevre projesi olan Kuşatak projesi tamamlandığında da "acil durum hattı" olarak görev yapması planlanan hattın ana onarımının ise turizm sezonu sonunda yapılacağı açıklandı. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, boru hattının ilk etap onarımının tamamlandığını belirterek, " Boru hattının onarılması ile ilgili olarak iki ayrı planımız vardı. Birinci planımızda hattın komple onarımı, ikinci olarak ise sezonu kurtarmak için yapılacak acil durum planı. Birinci şıktan geç kalma endişesi ile vazgeçtik ve bunu sezon sonunda uygulamaya karar verdik. Hattımızın onarımı bitmiş ve görev yapmaya başlamıştır. Ana onarım için ise detaylı bir proje hazırlamaya başladık. Hattımızın onarımı ile ilgili olarak yapılan masraflar, sigörta şirketi tarafından karşılanacaktır" dedi.

(ZH-İK-YK-Y) 20.05.2008 16:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title