Haberler

Kuşadası'nda Alternatif 19 Mayıs Kutlaması

Kuşadası'nda Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürkçü Düşünce Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği etkinlik ile alternatif 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması gerçekleştirildi.

Öğle saatlerinde sahildeki Atatürk Meydanı'nda buluşan ve aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP Kuşadası ilçe Başkanı Mehmet Gürbilek ile CHP Kuşadası ilçe örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının üye ve temsilcileri, anıta çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan kalabalığın hep birlikte İstiklal Marşı'nı okumasının ardından CHP Kuşadası İlçe Örgütü tarafından bildiri okundu. CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, "

19 Mayıs bundan 93 yıl önce bir kıvılcımdı, Bir yıl sonrası 23 Nisan 1920 'de bir umut oldu, 30 Ağustos 1922 'de zafere dönüştü, 1 Kasım 1922 'de saltanatı kaldırdı ve

29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyet ilan edilerek, hakimiyetin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğu rejime geçildi. 19 Mayıs kurtuluşun, milli mücadelenin başladığı gün, 19 Mayıs Türkiye cumhuriyeti ' nin temelinin atıldığı gündür " dedi.

Şimdi hitabenin yazıldığı tarihteki genç ile günümüzün gencin aynı sorumluluğa sahip olduğunu kaydeden CHP Kuşadası ilçe Başkanı Mehmet Gürbilek,

" O günlerde kurulan genç cumhuriyete sahip çıkılması, korunması ne kadar onur verici, ne kadar gurur verici idi ise, şimdi de sahip çıkmak, korumak o kadar onur ve gurur vericidir. Bu sebeple İNADINA 19 MAYIS, İNADINA CUMHURİYET sloganıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kurtuluşumuzun, milli mücadelemizin, Cumhuriyetimizin temellerinin atılmasının meşalesinin yakıldığı, vatanımızın, Atatürk'ümüzün, Cumhuriyetimizin, Türk ulusunun doğum günü olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, birlik, beraberlik, özgürlük içerisinde yasaksız milli bayram ve günlerde CHP İktidarında buluşmak dileğiyle, ulu önder Atatürk ve ulusal kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve sevgiyle anıyoruz " diye konuştu.

(ZH-

19.05.2012 18: 24: 24

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Kuşadası Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title