Haberler

Kuşadası Körfezi'nde Mülteci Operasyonu

Dası Körfezi'nde Mülteci Operasyonu

DASI KÖRFEZİ'NDE MÜLTECİ OPERASYONU

- KUŞADASI KÖRFEZİ'NDE BATAN TEKNEDEN 7 MÜLTECİ ÇIKTI

ZAFER HACISALİHOĞLU

AYDIN (İHA)- Kuşadası Körfezi'nde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışırken batan teknede 7 mülteci ile onlara yardımcı olduğu iddia edilen bir Türk vatandaşı yakalandı.

Bir ihbar üzerine Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ile Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri Arslanburnu mevkiinde kara ve denizden operasyon yaptı. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam adasına kaçmaya çalışırken aşırı yük nedeniyle batan teknede bulunan Suriye ve Filistin uyruklu 7 kişi ile mültecileri para karşılığı yurt dışına kaçırdığı iddia edilen 36 yaşındaki Türk vatandaşı E.Ö.İ. yakalandı.

İkisi Suriye, 5'i Filistin uyruklu 7 mülteci çıkarıldıkları mahkeme tarafından sınır dışı edilmek üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. Batan teknede bulunan 7 mülteciyi para karşılığı yasa dışı yollardan yurt dışına kaçırmaya çalıştığı iddia edilen Türk vatandaşı E.Ö.İ. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından insan kaçakçılığı suçundan tutuklanarak Söke Cezaevi'ne gönderildi.

(ZH-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title