Haberler

Kuşadası Körfezi'nde Belediyelere Çöp Kamyonu Dağıtımı Başladı

Avrupa Birliği Fonları Tarafından Desteklenen Kuşadası Bölgesel Katı Atık Yönetim Sistemi Projesi Kapsamında Alınan Toplam 44 Adet Çöp Kamyonu, Kuş-atak Belediyeler Birliği Üyesi ve Proje Ortağı Kuşadası, Söke, Davutlar ve Güzelçamlı Belediyelerine, 27 Haziran Cuma Günü Saat 11:30 da Güzelçamlı Demokrasi Meydanında Düzenlenen Törenle Teslim Edilecek.

Avrupa Birliği fonları tarafından desteklenen Kuşadası Bölgesel Katı Atık Yönetim Sistemi Projesi kapsamında alınan toplam 44 adet çöp kamyonu, Kuş-Atak Belediyeler Birliği üyesi ve proje ortağı Kuşadası, Söke, Davutlar ve Güzelçamlı Belediyelerine, 27 Haziran Cuma günü Saat 11:30 da Güzelçamlı Demokrasi Meydanında düzenlenen törenle teslim edilecek.

Kuşadası Belediye Başkanı ve Kuş-Atak Belediyeler Birliği Başkanı Fuat Akdoğan, 2004 yılından beri yapılan katı atıkta çalışmaların sonuna geldiklerini, çöp kamyonlarının dağıtımından sonra Eylül ayı içinde yeni sahaya da katı atık kabulüne başlanacağını belirtti. Kuş-Atak Belediyeler Birliği tarafından yürütülmekte olan, Kuşadası â€" Söke â€" Davutlar ve Güzelçamlı Belediyelerinin yararlanacak olduğu Kuşadası Bölgesel Katı Atık Yönetim Sistemi Projesi kapsamında çöp toplama, taşıma ekipmanı ve düzenli depolama sahası işletme ve kompost araç ekipman alımı yapıldı ve belediyelere dağıtımı yapıldı. Türkiye için Katılım Öncesi Mali Yardım 2005 Programı çerçevesinde, Yüksek Maliyetli Çevresel Yatırımların Desteklenmesi Projesi "EHCIP" kapsamında desteklenen projede, toplam proje maliyetinin yüzde 68,1 AB desteği yüzde 31,9 yerel katkı olarak finanse ediliyor. Proje kapsamında yapılan mal alımı ihalesinde belediyelerin katı atık toplama ve taşıma hizmetinde kullanılmak üzere 11 adet 7 metreküp, 18 adet 13 metreküp ve 15 adet 20 metreküp hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu tedarik edildi. Alımı yapılan kamyonların tamamı AB ve Türk Standartlarına uyumlu olarak üretildi. Standartlar uyarınca çevreye çalışanlara yönelik tüm güvenlik tedbirleriyle donatılmış araçlar da ayrıca geri görüş kamera sistemi bulunuyor. Bu sayede sürücü mahallinden arkada çalışan işçiler ve işlem tamamen izlenebilecek.

Kuş-Atak Belediyeler Birliği Müdürü Dr. Ayşe Şerifoğlu, ayrıca çöp toplama işi için toplam bin 678 adet 400 litre ve 997 adet 800 litrelik konteynır, geri dönüşüm merkezleri 20 litrelik konteynır, ambalaj atıkları için de 186 litrelik konteynır alımı yapıldığını belirtti.

Konteynırların tamamen sıcak daldırma galvanizli olup AB ve Türk Standartlarına uygun olarak üretildiğini kaydeden Dr. Şerifoğlu, "Ambalaj atıklarının toplanması amacı ile toplam 186 adet 2,1 metreküp hacminde geri kazanım kumbarası alımı yapılmıştır. Kumbaralar kağıt, metal, plastik ve cam atıklar için dörtlü gruplar halinde şehrin belirlenen noktalarında geri dönüşüm amaçlı kullanılacaktır. Geri kazanım kumbaralarının toplanması ve boşaltılabilmesi için 1 adet özel kanca vinçli araç alınmıştır. Proje kapsamında her üye belediyede inşa edilecek olan Geri Kazanım Merkezlerinde kullanılmak üzere 16 adet açık ve 24 adet kapalı tip toplam 40 adet 20 metreküp hacimli konteynır alımı yapılmıştır" dedi.

(ZH-İK) 26.06.2008 18:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title