Haberler

Kuşadası Belediyesi'nden Christmas Kutlaması

Kuşadası Belediyesi tarafından ev satın alarak Kuşadası'nda yaşamlarını sürdüren yabancılara yönelik olarak Noel kutlaması gerçekleştirildi.

Kuşadası Belediyesi tarafından ev satın alarak Kuşadası'nda yaşamlarını sürdüren yabancılara yönelik olarak Noel kutlaması gerçekleştirildi.

Büyük ilgi gören "Christmas Party 2012" etkinliğinde sıcak şarap, tavuk-pilav, hediye dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

İbramaki Sanat Galerisi'nde düzenlenen ve büyük bir coşku içerisinde geçen Kuşadası Belediyesi "Christmas Party 2012" etkinliğinde Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün noel baba ile birlikte çocuklara hediye dağıttı. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, belediye meclis üyeleri ve yılın büyük bölümünü Kuşadası'nda geçiren yabancı uyruklular ile yerli ve yabancı tatilcilerin de katıldığı etkinlikte, çeşitli noel kıyafetleri dağıtıldı, özel yemekler, sıcak şarap ve çeşitli içkiler ücretsiz olarak misafirlere sunuldu. Etkinliğin son bölümünde ise Sercan Özkaraaslan ve gurubu ise İngilizce canlı müzik konseri gerçekleştirdi.

Büyük ilgi gören etkinlikte, İngilizce ve Türkçe tiyatro gösterileri de yapıldı. Kuşadası'nda yaşayan yabancıların çocuklarından oluşan tiyatro grubu, Christmas Partisi'nde ortaya koydukları tiyatro oyunu büyük alkış aldı. Tiyatro oyununda yaşları 3 ila 14 arasında değişen 20'ye yakın yabancıların çocuğu sahne aldı.

Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ev satın alarak uzun süreden beri Kuşadası'nda yaşamlarını sürdüren yabancı uyrukluları da birer Kuşadalı olarak gördüklerini belirterek, "4 yıldır aralıksız yaptığımız bu etkinlik ile onları da unutmadığımızı gösterdik " dedi.

Çocuklara hediyeler dağıtan Başkan Altungün, "Amacımız, Kuşadalılar ile Kuşadası'nda yaşamlarını sürdüren yabancılar arasında bütünleşmeyi sağlamak. 4. Kez gerçekleştirdiğimiz bu partiye gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kutlamalara katılan yabancı uyruklular ise uzun süredir Kuşadası'nda yaşadıklarını ifade ederek, "Türkiye'de huzurlu bir yaşantımız var. Tatil için geldiğimiz Kuşadası'na aşık olduğumuz için ailece burada yaşamaya karar verdik. Özgürce yaşadığımız bu topraklar bizim ikinci vatanımız. Müslüman bir ülkede özgürce ve yerel yönetimin katkısı ile kendi inancımıza uygun etkinlikleri yapabiliyoruz. Bu dünyanın birçok yerinde bulamayacağınız bir ortam" diye konuştular. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuşadası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title