Haberler

"Kuş Cenneti ve Karaot Korunmalı" Uyarısı...

Dünya Sulak Alanlar Günü Dolayısıyla Bir Açıklama Yapan Tema Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli Fethiye'de Kuş Cenneti ve Karaot Mevkii'nin Öncelikle Korunması Gerekli Alanlar Olduğuna Dikkat Çekti.

Dünya Sulak Alanlar günü dolayısıyla bir açıklama yapan TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli Fethiye'de Kuş Cenneti ve Karaot Mevkii'nin öncelikle korunması gerekli alanlar olduğuna dikkat çekti.

Tema Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, küresel ısınma ve beraberinde getirdiği kuraklığa değindi. Küresel ısınmanın, insan kaynaklı tehditlerle beraber, su kaynaklarını ve sulak alanları geri dönülmez bir noktaya getirdiğini belirten Tirli, “Türkiye'de 1960'lı yıllardan bu yana yaklaşık 1 milyon 300 bin hektar sulak alan kurudu. Fethiye'de ise sulak alanlarla ilgili öncelikle iki sorun bulunmaktadır. Ocak 2007'de Deniztemiz Turmepa'nın yapmış olduğu 1. Fethiye Toplumsal İşbirliği Platformu Sonuç Raporu'na göre; Fethiye Kuş Cenneti olarak bilinen sulak alan yeterince korunamamaktadır. Alanın korunması amacıyla, yapılmış olan restoran, cafe ve bar kapatılmalı ve alanda Özel Çevre Koruma Kurumu ve belediye tarafından gereken önlemler alınmalıdır. Karaot Mevkii de Çevre ve Orman Bakanlığı verilerinde birinci derecede sit ve sulak alandır. Bu bölgede 219 çeşit kuş barınmakta 11 endemik bitki bulunmaktadır. Karaot Mevkii korunması öncelikli bir sulak alandır” dedi.

(MB-ŞT-Y)

06.02.2007 14:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title