Haberler

Kuş Cenneti Projesi'ne 200 Bin YTL Kaynak

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projesi'ne, İl Genel Meclisi Kararı Doğrultusunda İl Özel İdaresi'nce 200 Bin YTL Kaynak Aktarılacağı Belirtildi. İl Genel Meclisi 2007 Yılı Kasım Ayı 11. Toplantısı, Meclis Başkanı Necati Demir Başkanlığında Gerçekleştirildi. Toplantıda Gündem Harici Konuların Görüşülmesinin Ardından İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projesi İçin K...

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projesi'ne, İl Genel Meclisi kararı doğrultusunda İl Özel İdaresi’nce 200 bin YTL kaynak aktarılacağı belirtildi. İl Genel Meclisi 2007 yılı kasım ayı 11. toplantısı, Meclis Başkanı Necati Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem harici konuların görüşülmesinin ardından İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projesi için kaynak aktarılması yönündeki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okundu. Raporda, İl Özel İdaresi kaynaklarından 200 bin YTL ödenek ayrılması uygun görüldü. Proje, Samsun'un Bafra ve 19 Mayıs ilçelerindeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde köylülerin karşı çıkması nedeniyle 2 yıldır askıya alınan kuş gözlemevi ve kulelerin yapılmasını kapsıyor. Çalışma hakkında bilgi veren Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Kızılırmak Deltası’nda uygulanacak projenin kuş gözlemciliği ve turizm açısından önemli olduğunu söyledi. Müdürlük olarak kendilerinin 200 bin YTL ödeneklerinin bulunduğunu, genel müdürlükten ise 500 bin YTL taleplerinin olacağını ifade eden Kılıç, 200 bin YTL'nin İl Özel İdaresi tarafından sağlanmasının projenin uygulanması için çok önemli olduğunu vurlayarak, 1 etap çalışmalarının yıl başında tamamlanacağını kaydetti. Kılıç, mobil santralin çalışmasıyla ilgilide bilgi vererek, hava ölçümlerinin sürekli yapıldığını ifade etti. Bütçe, yapılan oylamanın ardından kabul edildi.

321 kuş türünü barındıran ve irili ufaklı 7 gölün bir araya gelmesi oluşan doğa harikası Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projesi sayesinde bölgede turizmin gelişeceği belirtildi.

(MD-SA)

15.11.2007 17:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title