Haberler

Kurumsal Yönetim Ödülleri sahiplerini buldu

Adil, Şeffaf, Hesap Verebilir, Sorumlu Kuruluşlar Ödüllendirildi

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin TÜSİAD ve TÜRKONFED desteği ile Conrad Hotel'de düzenlediği zirvede, I. Kurumsal Yönetim Ödülleri sahiplerini buldu. TAV Havalimanları A.Ş. en yüksek derecelendirme notuna sahip kuruluş kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

Kurumsal yönetim anlayışının iyi uygulamalarıyla hayata geçirildiği bu dönemde; adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik, sorumluluk ilkeleri üzerinde yönetim standartlarını inşa eden kuruluşlar IV. Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında düzenlenen törenle ilk kez ödüllendirildi.

İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer alan kuruluşların derecelendirme notları dikkate alınarak hazırlanan metodoloji ile yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren kuruluşlar ödüllerini aldı. Her yıl düzenlenmesi planlanan Kurumsal Yönetim Ödülleri'nin ilkinde kürsüye çıkan kuruluşlar aşağıdaki şekilde oluştu:

Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu en yüksek kuruluşlar

1. TAV Havalimanları A.Ş. (90,35)

2. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (89,15)

3. Doğan Yayın Holding (87,80)

Kurumsal Yönetim Endeksi kurulduğu tarihten bugüne derecelendirme notunu en çok artıran kuruluşlar

1. Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. (9,54)

2. TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (8,45)

3. Vestel Elektronik A.Ş. (8,11)

Halka açık olmayan kuruluşlar ödül töreninde sahnede yerini aldı. Kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip kuruluşlar arasında en yüksek nota sahip Lider Faktoring Hizmetleri AŞ birincilik ödülünü kazandı.

Yönetim Kurulu kategorisine verilen özel ödülü de 84,02 ile TAV Havalimanları A.Ş. kazandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title