Haberler

Kurumlara Sosyal Sorumluluk İçin Yeni Bir Platform

Güncelleme:

Ramboux, "Türkiye'de bir ilk olan C@rma'da ilk yılda olabildiğince fazla üye edinerek, onların ilk izlenimlerini, bu platformdan yararlanmak için neye ihtiyaçlarının olduğunu görmek istiyoruz" dedi.

2007 yılında Belçika'dan gelerek Türkiye'de yaşamaya başlayan Sandrine Ramboux, iş dünyası profesyonellerinin hangi sivil toplum kuruluşlarının hangi projelerine ne şekilde katkıda bulunabileceklerine kendilerinin karar verebileceği 4C@rma.com adında web tabanlı bir platform kurdu. Kurumsal yapılara sosyal sorumluluk ve iç iletişim anlamında yepyeni ve etkili bir platform sunduklarının altını çizen Ramboux, " Türkiye'de bir ilk olan C@rma'da ilk yılda olabildiğince fazla üye edinerek, onların ilk izlenimlerini, bu platformdan yararlanmak için neye ihtiyaçlarının olduğunu görmek istiyoruz" dedi.

2007 yılında özel bir bankanın 'Yapılandırılmış Finansman' birimini oluşturmak üzere Türkiye'ye gelen Sandrine Ramboux, Türkiye'de eksikliği bulunan bir alana adım atarak, C@RMA adlı bir proje geliştirdi.

Türk iş dünyasının profesyonelleri ile sivil toplum organizasyonlarının buluşabileceği inovatif bir proje olan www.4carma.com; kişilerin, hangi sosyal organizasyonlara ne şekilde yardım edebileceklerine kendilerinin karar verdiği web tabanlı bir platformu. Platform ile kişiler, bu organizasyonları ve sosyal faydaya yönelik projelerini finansal olarak destekleyebilecekleri gibi, bu organizasyonlar için gönüllü çalışmalara da katkı sağlayabiliyorlar. Proje resmi olarak Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, denetim şirketi Mazars Denge ve İsmen Günalçin Avukatlık Bürosu tarafından da destekleniyor.

Güven ve fırsat sunan bir platform

Türkiye'ye geldiğinde arkadaşlarıyla her zaman yararlı bir şey yapmak istediklerin kaydeden Ramboux, "Bu noktada nereye gideceğimi, nasıl gönüllü olacağımı bilmiyordum. Van depremi zamanında kimileri, yerine ulaşmayacağı gerekçesiyle para yardımı yapmaya çok karşıydı. Bağış kanallarında gerçek bir güven söz konusu değildi. Biz de daha çok güven ve fırsat sunan bir platform kurabileceğimizi düşündük. Burada, özellikle 'yetenek temelli gönüllük' esasına odaklanıyoruz. Böylelikle organizasyonların etkiliğini artırmayı hedefliyoruz. Hedef kitlemiz ise zamanı olmayan, ağır çalışan ama bunun yanında topluma faydalı bir şeyler yapma ihtiyacını hisseden çalışanlar" dedi.

Sandrine Ramboux, çalışanlardan ve sivil toplum kuruluşlarından daha fazla kurumları hedef aldıklarını ve çalışanları için gönüllü faaliyetleri teşvik eden kuruluşların kendilerini desteklemesini tercih ettiklerini kaydetti.

Ramboux, "Yardım eden, gönüllü olan insanlar, uzun vadede bunu devam ettirmek isteyen kişiler oluyor. Biz kuruma, tek kalemde hem kurumsal sosyal sorumluluk hem de iç ve dış iletişim projesi sunuyoruz. Ayrıca platformda, hangi kurumun, ne için ne kadar yardım ettiğini de sitemizde şeffaf olarak yayınlıyoruz. İlk yılda olabildiğince üye edinerek, onların ilk izlenimlerini, bu platformdan etkin bir şekilde faydalanmak için neye ihtiyaçlarının olduğunu görmek istiyoruz. Kısa sürede çok hızlı büyümek gibi bir hedefimiz de yok. Bu, Türkiye için çok yeni bir oluşum. Kalite ve şeffaflığın kritik başarı faktörlerimiz olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Belçika Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title