Haberler

"Kuruçay Köyü Vişne ve Kültür Festivali"

Ankara'nın Çubuk ilçesinde "10. Kuruçay Vişne ve Kültür Festivali" düzenlendi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde "10. Kuruçay Vişne ve Kültür Festivali" düzenlendi.

Festivale, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, Ak Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Çelebi, Mehmet Kuzal, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, ÇUDEF Başkanı Recep Taş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İşler, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, bu tür etkinlikleri insanları birbirine kaynaştırdığı için çok önemsediğini, ayrıca festivallerin, örf, adet, gelenek ve göreneklerin yaşamasını sağladığını söyledi.

Ankaralıların bugüne kadar gerektiği gibi başkentin nimetlerinden yeterince yararlanmadığını savunan İşler, "Bizler Başkentiler olarak maalesef, Başkentin nimetinden en az faydalananlar olduk. 21. yüzyıla kadar da bu böyleydi. Ama artık bu 21. yüzyılda kalsın diyoruz. Artık kaderimizi değiştirelim. Türkiye'ye, Ankara'ya artık damgamızı vuralım. Bundan dolayı burada bulunan değerli büyüklerimden, annelerimizden, babalarımızdan çocuklarını okutmalarını istiyorum" diye konuştu.

Başkan Özden ise ilk köy müzesini ve ilk vişne festivalini Kuruçay köyünün yaptığını hatırlatarak, "Bugün bizi buraya getiren bu ürünler, sizlerin emeğiydi ve alın teriydi. Bu emeklerin sonucunda bu gün burada çok değerli dostlarımızı misafirlerimiz ağırlıyoruz. Üretilen bir ürün olmasa yapılan festivallerin de bir anlamı olmayacaktı" dedi.

Konuşmaların ardından köy meydanında gerçekleşen festival, Ankara Kulübü Seğmen Alayı gösteri grubunun oyunları ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğünün konseriyle devam etti.

Festivalde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Halk Müziği ve Klasik Türk Müziği Sanatçıları ve bazı yerel sanatçılar konser verdi.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title