Haberler

Kurtuluş Kahramanlarına Vefa

Yıldırım Belediyesi, Bursa’nın kurtuluşu esnasında hayatını kaybeden şehitleri inşa edeceği anıt müzede yaşatacak.

Yıldırım Belediyesi, Bursa'nın kurtuluşu esnasında hayatını kaybeden şehitleri inşa edeceği anıt müzede yaşatacak.

Yıldırım Belediyesi, şehitlerin isimlerini ilçeye kazandırdığı eserlerde ölümsüzleştirirken, 11 Eylül 1922'de Bursa'nın kurtuluş mücadelesi sırasında şehit düşen 11 askerin hatırasını da inşa edeceği anıt müzede yaşatacak. Karapınar Mahallesi'nde yapılacak meydan ve anıt müze projesi, Bursa'nın 2 yıl 2 ay 2 gün süren Yunan işgalinden kurtuluşunun ve kurtuluş mücadelesinde şehit düşerek ölümsüzleşen 11 vatan evladının hatırasını yaşatacak. 11 şehit için 11 adet yükselen anıt tasarlandı. Sergi alanları, fuaye, kütüphane, çok amaçlı salon ve kapalı otopark bulunacak müze yaşayan bir sosyal alan olarak da hizmet verecek.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "1326 tarihinde Türk yurdu olan, Osmanlı Devleti'ne uzun yıllar başkentlik yapan Bursa, 594 yıl sonra işgal edildi. İşgalden 2 yıl 2 ay 2 gün sonra kurtuluş mücadelesi esnasında bugünkü Yıldırım ilçemiz sınırları içerisinde şehit düşen 11 vatan evladının ve diğer tüm şehitlerimizin anısını yaşatmak için Karapınar'a anıt müze yapıyoruz. Aynı zamanda bir savaş müzesi şeklinde tasarlandı. Anıt müze ve meydan olarak tasarlanan projeyle şehitlerimizin hatırasını canlı tutacağız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karapınar Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title