Haberler

Kurtulmuş, Ünye'nin Doğalgaz Ateşini Yaktı

Referandum dolayısıyla Ordu’da çeşitli açılışlar ve ilçelerde konuşmalar yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan doğalgazın ateşini yaktı.

Referandum dolayısıyla Ordu'da çeşitli açılışlar ve ilçelerde konuşmalar yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ünye Cumhuriyet Meydanı'ndan doğalgazın ateşini yaktı.

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü ve AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr.Numan Kurtulmuş, AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, İlçe Başkanı Arif Ergün, gaz firması yetkilileri, bazı ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda ilk konuşmayı yapan Enver Yılmaz, "Ünye tarihi günlerinden birini daha yaşıyor. Bu meydanı tıklım tıklım dolduran Ünyelilere çok teşekkür ediyorum. Ünye'de 48 km çelik hat döşeyerek 6 bin abone ile yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım yapılmış oldu. Önümüzdeki süreçte bir 10 milyon liralık daha yatırım yapılması ön görülüyor. 2007-2014 yılları arasında Ordu'da 63 bin olan abone sayısı Büyükşehir ile birlikte yaklaşık 90 bin civarındadır. Tüm çalışmalar tamamlandığında Ordu ili olarak toplamda 64 milyon liralık yatırım yapılmış olacak. Ünye bütün olumsuzluklara rağmen geç kalınmasına rağmen 2017-2018 yılında tamamen doğalgazı kullanabilecek. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

"Neden anayasa değişikliğine ihtiyaç vardı?" sorulduğunu belirten Hükumet Sözcüsü ve Başbakan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Çünkü, Türkiye durduk yere bir anayasa değişikliğine gitmiyor. Mevcut anayasa 18 kez değişmiş, bu anayasa artık bu milleti taşımıyor. Bu sistem bir sürü hastalıklarla, krizlerle, kaoslarla dolu. Bu da Türkiye'nin üstüne bir yük olarak yüklendi. Sadece bu ülke bu sistemle 5 darbe ile karşı karşıya kaldı. Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanı yeni anayasayla canı sıkılınca meclisi feshedecek' diyor. El insaf, fesih ona demezler feshi bu memleket yaşadı. Darbe sonrası yaşandı. Partiler kapandı mı, üyelerini Zincirbozan'a gönderdiler mi? evet. Fesih buna derler Sayın Kılıçdaroğlu. Ola ki sistem kitlenirse kim çözecek sorunu, kör düğümü kim açacak? Millet açacak. Yeniden millete gidilerek millet seçecek. Buna fesih değil, seçimlerin yenilenmesi denir" diye konuştu.

Türkiye'nin kurulamayan hükumetlerden çok çektiğini ifade eden Kurtulmuş, "Gençler hatırlamaz ama yaşlılar bilir. Çantalara paraları doldurdular Güneş Motel'e gittiler. İstanbul'da Güneş Motel'de parayla satın aldılar. Adalet Partisi'nden milletvekilleri CHP'ye geçti. Haram parayla hükumet kurdular. Yine 28 Şubat'ta da aynı senaryo yaşandı. AK Parti kurulduğunda Recep Tayyip Erdoğan başbakan olamadı. Sistemin vesayeti nedeniyle olamadı. Türkiye'de siyasi partiler kapatıldı. Türkiye'de ekonomik krizler oldu. Ecevit'in önüne yazarkasa atıldı. Türkiye de bir gece içerisinde millet 1/4 oranında fakirledi. IMF'ye mahkum kaldı. Türkiye borçlanmanın ötesinde siyasi olarak dışarıya bağımlı hale geldi. 22 banka kapandı. Söylemesi kolayda yaşaması çok zor şeylerdi. 580 milyar lira olarak kapanan bankalar millete yüklendi. Bakın daha 7 Haziran'da herhangi bir hükumet kurulamadığı için sıkıntılar yaşandı. Şimdi bütün bunları bir kenara bırakıyoruz" şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi önünüze iki sandık gelecek. Birinci sandık Cumhurbaşkanı ve hükumeti seçmek için, ikinci sandık milletvekillerini seçmek için. Bu hükumet 5 yıl çalışacak. 5 yılın sonunda yeniden önünüze sandık gelecek. Yine beğenmezseniz seçmeyeceksiniz beğenirseniz seçeceksiniz. Bu hükumet yanlış yapmaz mı? Yapar. O zaman siz yine kararı vereceksiniz Bir adam ya da bir kadın hem milletvekili hem bakan olamayacak. Herkes kendi işini yapacak. Milletvekili kanun yapacak. Türkiye kaoslardan kurtulacak. O yüzden bu dönem Türkiye'nin önünde yeni bir yol açılıyor. O yüzden ne diyoruz; 'Kararımız Net, Tabii ki Evet'."

Kurtulmuş, "Bu memlekette hayır da diyen evet de diyen bizim vatandaşlarımızdır. Biz her hayır diyene terörist demiyoruz ey CHP lafı doğru anlayın" ifadelerini kullandı.

CHP'yi eleştiren Kurtulmuş konuşmasını şöyle tamamladı: "CHP dersine iyi çalışsın, halkın karşısına bir Cumhurbaşkanı çıkartsın. Öyle yalan yanlış söylemlerle halkı kandırmasın. Birde kendi milletvekillerine baksınlar, üç dört gün önce 'evet diyenleri denize dökeceğiz' demişler. Çok çirkin bir söz. Evet, biz denize insan döktük ama o kendi milletimizin insanı değildi. Sen önce o milletvekiline bir yaptırım yap, yoksa bu iş CHP'nin üzerinde kalır." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Türkiye Ordu Ünye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title