Haberler

Kurtulmuş'un Toplantısından Çıkan Ortak Görüş: " Yeni Bir Parti Geliyor "

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş:

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş:

" 20 -25 kişi konuştu. Hepsinin görüşünü söyleyemem. Arkadaşlarımız, herkes, görüşlerini kanaatlerini belirliyor. Bize de katkısı oldu. İnşallah sonunda değerlendirmemizi yapacağız. Bu hafta içinde bitireceğiz ama "

Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç :

"Anladığım kadarıyla birinci görüş ağır basıyor şu anda. Muhtemelen yeni bir siyasi partiye tanıklık ediyoruz gibi "

Habertürk Gazetesi Yazarı Nihal Bengisu Karaca:

"Ben sanki Numan Bey'in ayrı bir oluşumu, bu önce hareket sonra partiye dönüşecek bir oluşum da olabilir. Ama ayrı bir oluşumdan yana tercihini kulanacak gibi bir izlenim aldım "

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş partisinin kayyuma devredilmesinin ardından, yeni bir yol haritası belirlemek amacıyla, bugün Topkapı Eresin Otel'de yaklaşık 50 köşeyazarı ve yazarla biraraya geldi.

TOPLANTI YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRDÜ

Saat 13.30'da başlayan görüşme yaklaşık 3 saat sürdü. Kurtulmuş'tan önce köşeyazarları otelden çıktı. Toplantıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zaman Gazetesi Köşeyazarı Ali Bulaç, "Benin anladığım kadarıyla Numan Bey Saadet Partisi içinde siyasete devam edeceği yönünde bir kanaate sahip ama buna tek başına karar vermek istemiyor. Çeşitli yazarlarla, kanaat önderleriyle istişare yapıyor. Onların da fikrini alıyor "dedi. Üç ana görüşün ortaya çıktığını söyleyen Bulaç, toplantıdaki genel kanaatin ne yönde olduğu sorusuna ise, "Anladığım kadarıyla birinci görüş ağır basıyor şu anda. Muhtemelen yeni bir siyasi partiye tanıklık ediyoruz gibi. AK Parti'ye de katılma önerisi de kuvvetli bir öneri olarak geldi "diye konuştu.

Bulaç kendi görüşünü ise, "Ben yeni bir partinin kurulmasından yanayım "diyerek dile getirdi.

" AYRI BİR OLUŞUMDAN YANA TERİCİHİN KULLANACAK GİBİ BİR İZLENİM ALDIM "

Toplantıya katılanlardan Habertürk Gazetesi yazarı Nhal Bengisu Karaca ise, "İçeride aslından Saadet Partisi bundan sonra ne olacak, bu yaşanan malum kriz ve ondan sonrası için Kurtulmuş ve ekibi başka bir oluşum içine girecekler mi , tyoksa AK Parti'yi ana gövde kabul edersek o gövdeye mi eklemlenme sözkonusu olacak ? Bunlara ilişkin çeşitli yazarların kanaat önderlerinin görüşleri alındı içeride" şeklinde konuştu.

Karaca, kendi kanaatini de söyleyerek "Benim kanaatimi sorarsanız, sanki Numan Bey'in AK Parti'ye gitmesi gibi bir seçeneğin olmadığı, aynı zamanda Numan Kurtulmuş ekibinin kongreye de gitmeyi düşünmediği yönünde" ifadesini kullandı.

Kesin bir görüşün geçerli olmadığını da dile getiren Karaca, "Ben sanki Numan Bey'in ayrı bir oluşumu, bu önce hareket sonra partiye dönüşecek bir oluşum da olabilir. Ama ayrı bir oluşumdan yana tercihini kulanacak gibi bir izlenim aldım "diye konuştu.

" BU HAFTA İÇİNDE BİTİRECEĞİZ "

Toplantının başlamasından saatler sonra Kurtulmuş dışarıya çıkarak, "20 -25 kişi konuştu. Hepsinin görüşünü söyleyemem. Arkadaşlarımız, herkes, görüşlerini kanaatlerini belirliyor. Bize de katkısı oldu. İnşallah sonunda değerlendirmemizi yapacağız. "dedi. Açıklamanın ne zaman olacağı sorusuna ise, Kurtulmuş "Bakalım bakalım . İnşallah. Bu hafta içinde bitireceğiz ama "diye yanıt verdi. Kurtulmuş daha sonra makam aracına binerek Saadet Partisi İl Başkanlığına hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title