Haberler

Kurtulmuş, Tekstilya Daimi Fuarı'nı Açtı

Dünyanın en büyük tekstil vadisi Giyimkent'teki Tekstilya Daimi Fuarı'nın açılışı, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Kurtulmuş, "Tekstil sektörü Türkiye'nin motor gücüdür ve çok güçlü bir istihdam sağlamaktadır" dedi.

Konumu itibariyle ulaşım aksı ortasında bulunan ve dünya tekstilinin merkezi olmayı hedefleyen Giyimkent, potansiyelini Türkiye ve dünya pazarına sunmak, tüketici ile ilk elden iletişim kurmak gibi amaçlarla Tekstilya Daimi Fuarı'nı açtı. Dev fuarın açılış törenine; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Cevizli, Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kulak, ilçedeki siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda tekstilci katıldı.

TEKSTİLDE 2017 HEDEFİ: 18 MİLYAR DOLAR

Açılış töreni öncesi protokol üyeleri birer konuşma yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Cevizli, Giyimkent'in Türkiye'nin ihracatına katkıda bulunmaya devam ettiğini belirterek, Tekstilya Daimi Fuarı'yla da üretim, ihracat ve istihdama daha fazla katkı sağlanacağını söyledi. Tekstil sektörü için 2017'de ihracatın artması açısından umutlu olduklarını belirten Cevizli, "Geçen yılı 16 milyar dolar ihracatla kapattık. 2017'de ise 2014'te ulaşılan 18,7 milyar dolarlık tepe noktayı hedefliyoruz. İnşallah bu hedefi tutturacağız. Giyimkent ise bu hedefte aktif olarak yerini alacaktır. İhracat artışının, üretim ve istihdama olumlu yansımasını bekliyoruz" dedi.
DÜNYANIN EN BÜYÜK OUTLET MERKEZİ OLACAK
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da Giyimkent ve Teksilkent'in, yaklaşık 1 milyon metrekare alana inşa edilmiş organize bölgeler olduğunu ifade ederek, "Dünya ticareti farklı bir yöne gidince bu bölgelerin gelişimi zaman içinde geri kalmış. Göreve geldiğimizden bu yana bu tesisleri hareketlendirme noktasında çalışma yaptık. Gelinen noktada, Giyimkent ve Tekstilkent'i dünyanın en büyük outlet merkezi haline getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Giyimkent ve Teksilkent'in yapılan ve yapılacak metro hatları, vergi dairesi, adliye sarayı, bölge parkı ve şehir parkıyla büyük insan sirkülasyonu ile istihdam sağladığını belirtti.

GÖKSU'DAN TEKSTİLCİLERE ÇAĞRI

Tekstilcilere çağrıda bulunan Başkan Göksu, "Buradaki dükkanlar sizin olduğu kadar ülkenin de milli servetidir, ekonomik değeridir. Bunu hep beraber inşa ve ihya etmemiz gerekir. Gelin hep beraber burayı kalkındıralım, burada yerimizi alalım aksi takdirde yeni şehirde yer bulamayabilirsiniz" diye konuştu.

TEKSTİL ESENLER'İN İSTİHDAM KAPISI

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin de Esenlerliler için tekstilin iş ve aş kapısı olduğunu hatırlatarak, "Tekstil Esenlerlilere müthiş bir istihdam sağlıyor. Tekstile sahip çıkmalıyız, başka ülkelere kaptırmamalıyız. Böyle kıymetli bir yeriniz var, vitrinlerinizi zenginleştirin ve burayı bir ticaret merkezi haline getirin" ifadelerine yer verdi.

İSTİKRAR VE GAYRET BAŞARIYI GETİRİR

Esenler'in istikrarlı ve gayretli çalışmalarla gözde bir ilçe konumuna geldiğini söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı,"İstikrar olursa, gayretli çalışmalar başarıyı kendiliğinden getirir. Esenler'in geldiği bugünkü nokta da, bunun göstergesidir. Açılışını yaptığımız bu fuar da inşallah hem Esenler hem de ülkemiz için hayırlı olsun" diye konuştu.

TEKSTİL SEKTÖRÜ TÜRKİYE'NİN MOTOR GÜCÜDÜR

65. Hükümet'in programının ana gövdesini yönetim, istihdam ve ihracatın oluşturduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Daha çok üreten ve daha nitelikli bir üretim yapan, yüksek teknolojilerde var olan bir Türkiye için çalışıyoruz. Türkiye'nin her anlamda gelişmesi için uyguladığımız teşvikleri görüyorsunuz, bu teşvikleri uygulamaya devam edeceğiz ve Türkiye'nin üretim gücünü arttırmaya devam edeceğiz. Bir ülkede makro ekonomik dengelerin iyi olması önemli bir göstergedir ama bir ülkenin esas üretim gücü, kendi üretim kabiliyetiyle ilgilidir. Bir ülkenin ayakları üzerinde sağlam durabilmesi için sağlam bir üretim gücü olmalıdır. Onun için üretime, ihracata ve istihdama değer veren bir hükümet, bu çerçevede Türkiye'nin yüksek teknolojilerde yatırım yapmasının da önünü açıyor ve teşvik ediyor. Biliyoruz ki, Türkiye'nin konvansiyonel endüstrilerinin de Türkiye'nin ekonomik gelişmesinde çok büyük bir payı var. Bunlardan biri de tekstil sektörüdür. Tekstil sektörü Türkiye'nin motor gücüdür ve çok güçlü bir istihdam sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

"Marka üretmek tekstil sektörünün en önemli özelliklerindendir" diyen Kurtulmuş, Tekstilya Daimi Fuarı'nın tekstil sektörünün markalaşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

AÇILIŞI KURTULMUŞ YAPTI

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve beraberindeki protokol üyeleri ve tekstilcilerle birlikte Tekstilya Daimi Fuarı'nın açılış kurdelesini kesti.

KALİTELİ VE UYGUN FİYATA ÜRÜNLER BU FUARDA

2017 İlkbahar&Yaz moda trendlerinin yer aldığı, imalat ve toptan satış fuarı Tekstilya Daimi Fuarı'nın; kaliteli ürünleri, uygun fiyatları, bol çeşidi ve ulaşım kolaylığı ile büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Numan kurtulmuş Esenler Türkiye Göksu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title