Haberler

Kurtulmuş: Millet Türkiye'de Oynanan Oyunların Farkında

Güncelleme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, milletin Türkiye'de oynanan oyunların farkında olduğunu belirterek, "Son zamanlarda yapılan bu operasyonlara karşı millet etki altında kalabilirdi. Ancak millet oynanan oyunların farkına vardı. İnşallah milletimiz bu oynanan oyunun sonuçlarını seçimlerde sandığa giderek, cümle aleme gösterecektir" dedi.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığınca düzenlenen 'Gönüllü Gençler Toplantısı'na katılan Kurtulmuş, ülkede 12 yıldır her alanda büyük hizmetlerin gerçekleştirildiğini belirterek, ancak bunların içinde en önemli icraatın çözüm süreci olduğunu ve bu sürecin başarıyla yürütüldüğünü söyledi. 28 yılda memlekette 32 bin insanının öldüğünü ve 32 bin ailenin ocağına ateş düştüğünü anımsatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Burada polis, asker, doktor ve öğretmenimiz öldü. Bu yıllarda milletimiz terörden birçok sıkıntı çekti. Terörle mücadeleye büyük para harcandı. Eğer bütün bunlar teröre harcanmasıydı, bugün ülkede işsiz genç kalmazdı. Şimdi bu tür sıkıntıları inşallah aşıyoruz. Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümet iradesini ortaya koydu. Çözüm sürecinde büyük mesafe kat ederek barışı sağladı. Ülkede kardeş kardeşi vurmadı, barış ve huzur sağlandı. Rahmetli Erbakan ve Özal'da bunu yapmak istedi. Ama fırsat verilmedi. Çünkü o zamanki derin devlet bu meselenin çözülmesini istemiyordu. Ama uzun yıllar sonra bedeli ne olursa olsun bu yola çıkıldı. Kimler karşı çıkarsa çıksın barış süreci gelecek. Bu ülkenin dağlarına ve ovalarına kardeşlik gelecek. Bu kardeşlik kıyamete kadar devam edecek. Çünkü bu ülkenin halkı barış sürecinden memnun."

Geçmiş dönemlerde çok sıkıntılar yaşandığını ve kimsenin kendi anadilinde konuşamadığını belirten Kurtulmuş, şimdiyse Diyarbakır meydanında İbrahim Tatlıses ve Şivan Perver'in bu yörenin halkına Kürtçe şarkı söyleyebildiğini belirterek, "Asırlardır Norşin'in adı Güroymak, Tillo'nun ismi ise Aydınlar olarak değiştirmişlerdi. Birtakım uyduruk isimler verilmiş. İnsanlar kendi çocuklarına istedikleri ismi veremezdi. Nüfus dairelerindeki listenin içinde ismi yoksa, ailenin istediği o isim verilmiyordu. Artık anadilde savunma serbest oldu. Köy ve kasaba isimlerinin değiştirilmesinin önü açıldı" diye konuştu.

"MİLLET TÜRKÜSÜNDEN VE GELENEĞİNDEN KORKARDI"

Artık devlet-millet kaynaşmasının önünün açıldığını kaydeden Kurtulmuş, "Öyle bir ülke vardı ki, millet türküsünden ve geleneklerinden korkardı. Bu memlekette 18 yıl tanrı uludur, tanrıdan başka tapacak yoktur diye, ezan diye bir şeyi bu millete yutturdular. Maalesef eski devlet anlayışı geride kaldı. Artık devlet millet kaynaşmasının önü açılmıştır" dedi.

"BAŞBAKANIN ÖNÜNÜ KESEREK, ETKİSİZİ HALE GETİRMEK İSTİYORLAR"

Kimisinin İstanbul ve Ankara'da taş attığını, kimisinin beddua ettiğini bildiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kimisi kasetler üreterek, Türkiye'nin aleyhine fesatlar yapıyor. Kimisi dışarıdan raporlar ve makaleler yapıyor. Böylesine kirli bir ittifakla karşı karşıyayız. Son zamanlarda yapılan bu operasyonlara karşı millet etki altında kalabilirdi. Ancak millet oynanan oyunların farkına vardı. İnşallah milletimiz bu oynanan oyunun sonuçlarını seçimlerde sandığa giderek, cümle aleme gösterecektir. Sandıktan çıkamayacağını bilenlerin ve bu ülkeyi asla milletin oylarıyla yönetmesi mümkün olmayanların, bir kısım fitne ve fesatlar çıkarmasına fırsat veremeyiz. Türkiye 70 milyar lira bir kayıp yaşamıştır. Niçin Türkiye'yi bir kısım krizlerin içine sokmak ve tekrar silahlar konuşsun istiyorsunuz. Niçin Türkiye'nin bölgede söz sahibi olmasından rahatsız oluyorsunuz. Bunların unuttukları şey milletin iradesi ve milletin oyudur. Onun için millet meydanlara çıktı. Her gittiğimiz yerlerde millet bize 'dik dur eğilme bu millet seninle' diyor. Bu iradenin karşısında kimse duramaz. Kimse merak etmesin hiçbir şekilde eğilmeyeceğiz. Ne kurulan tuzaklardan korkacağız ne de bu milletin başını eğeceğiz." - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title