Haberler

'Kürtler, Türk Tanklarına Seyirci Kalamaz'

KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Safin Dizai, 'Kürdistan Halkı, Türk Tankları ve Panzerlerinin Kerkük'e Girmesine Seyirci Kalmayacaktır' Dedi.

Mesut Barzani'nin liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) dış ilişkiler sorumlusu Safin Dizai, Türkiye'nin Habur sınır kapısından askerlerini Duhok üzerinden Kerkük'e geçirmesinin mümkün olmayacağını savunarak, "Kürdistan halkı, Türk tankları ve panzerlerinin Kerkük'e girmesine seyirci kalmayacaktır" dedi.

Kürtçe yayın yapan Nefel internet sitesiyle söyleşi yapan Safin Dizai, Türkiye ile ilişkilerinin iyi olmadığını söyledi. KYB'nin sitesince yansıtılan açıklamalarında Türkiye, İran ve Suriye'nin, federal bölge ve federasyonun oluşumuna karşı olduklarını öne süren Dizai, Türkiye'deki Kürtlerin bir realite olduğunu ve onlarla gurur duyduklarını vurgularak şunları söyledi:

"Biz Türkiye'deki Kürtlerin demokratik haklarının bu dönemin politikalarına göre korunmasını istiyoruz. Türk devletinin bunlara sahip çıkması gerekiyor. Eğer Türkiye Avrupa Birliği'ne girmek istiyorsa, yasalarını değiştirmek zorundadır. Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin şartlarına göre üye olmasını umut ediyoruz" dedi.

"TÜRKİYE SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR SONUÇ ALAMADI"

KDP'nin eski Ankara Temsilcisi de olan Dizai, Türkiye'nin geçmişte gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlarına değinirken de

"Türkiye, 1991 sonrası bazen bilgimiz dahilinde, bazen de Kürtlerin haberi olmadan Kürdistan topraklarına girerek sayısız operasyonlar gerçekleştirdi. PKK'ya karşı yapılan bu operasyonların hiçbir faydası olmadı" diye konuştu.

Dizai, Türk askeri güçlerinin, Amerika'yı dinlemediklerini ve kendi başlarına hareket ettiklerini göstermek için sınırda zaman zaman köyleri bombaladıklarını da öne sürdü.

"SINIR ÖTESİ OPERASYON BEKLEMİYORUZ"

Türkiye'nin Habur sınır kapısından askerlerini Duhok üzerinden Kerkük'e geçirmesinin mümkün olmayacağını savunan Dizai şöyle devam etti:

"Türkiye'nin kendisi de bunun mümkün olmadığını çok iyi biliyor. Dünya kamuoyu buna izin vermeyecektir. Amerika buradadır ve böyle bir sorunun çıkmasını istemiyor. Kürdistan kamuoyu da bunu kabul etmeyecektir. Söylendiği gibi, Türkiye'nin sınır ötesi bir operasyona girişeceğini beklemiyoruz. Kürdistan halkı, Türk tankları ve panzerlerinin Kerkük'e girmesine seyirci kalmayacaktır. Bu mümkün değildir."

Türkiye'yi kastederek, "tehdit hoş bir şey değildir" diyen Dizai, "Bu askeri güçler buranın realitesini ve Kürt liderlerini çok iyi tanıyorlar. Biz Türkiye ile ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Safin Dizai, Türkiye ile ilişkilerin dini ve ya tarikatlara dayalı olmadığını belirterek "Bizim Türkiye ile ilişkilerimiz siyasidir. AK Parti ile de ilişkilerimiz bu yönlüdür. Bize göre, AKP şövenist değil, makul bir partidir" ifadesini kullandı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title