Haberler

"Kurtlar Vadisi-terör" Dizisinin Yayından Kaldırılmasına Tepki

Tokat Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Bekçi, "Kurtlar Vadisi-terör" Dizisinin Yayından Kaldırılmasına Tepki Göstererek, "Ülkemizde Reyting Alan Bir Dizinin Anlamsız Şekilde Yayından Kaldırılmasını Şiddetle Kınıyoruz" Dedi.

Tokat Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Bekçi, "Kurtlar Vadisi-Terör" dizisinin yayından kaldırılmasına tepki göstererek, "Ülkemizde reyting alan bir dizinin anlamsız şekilde yayından kaldırılmasını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Bir televizyon kanalında yayınlanmakta olan "Kurtlar Vadisi-Terör" dizisinin yayından kaldırılması diziyi merakla bekleyenleri hayal kırıklığına uğratırken, Tokat Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Bekçi dizinin yayından kaldırılmasına tepki göstererek eleştiride bulundu. Bekçi, dizinin yayından kaldırılmasını dizinin almış olduğu reytingleri kıskananların bir oyunu olarak düşündüğünü söyledi. Bekçi, bazı kesimlerin dizide Türk-Kürt kardeşliğinin pekişmesinden rahatsızlık duymuş olabileceğini ifade ederek, "RTÜK'ün de bu konuda alet olduğunu düşünüyorum. Arzu ve istekle bu dizinin yayın saatini iple çekiyoruz. Ülkemizde reyting alan bir dizinin anlamsız şekilde yayından kaldırılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu dizide vurgulanan bir şehit ailesinin feryadı ve Türkiye üzerinde oynanan oyunların yansıtılması. Buradan rahatsız olacak kesimlerin iyi irdelenmesi lazım. Türk milletinin bu diziden rahatsız olduğunu düşünmüyorum. Yabancı filmlerde boğaz kesme sahneleri gösterilirken, bu dizide bu sahnelerin yüzde birini bile görmek mümkün değil. Amerikan komandolarının filmlerini izliyoruz. Bunlar kan şiddet içermiyor da Türkiye'nin milli konusunu gündeme getiren Kurtlar Vadisi'nin şiddet içerdiğinden dolayı yayından kaldırılmasını anlamak mümkün değil. Kurtlar Vadisi'nin kötü örnek olduğu beyan ediliyor. Fakat bir şey dikkatten kaçıyor. Milli duygular orada vurgulanıyor. Türkiye'nin izlemiş olduğu politikalar masaya yatırılıyor" diye konuştu.

Bekçi, bu diziden mutlaka etkilenenler olacağını belirterek, "Bizlerin gençlik yıllarında Malkoçoğlu, Battal Gazi filmini izleyen insanlar sinemadan milli bir ruh ve kimlik içerisinde çıkıyordu. Atalarının yapmış olduğu savaşları tarihsel boyutta öğrenme fırsatı oluyordu. Bu da milli bir benlik, ruh sergilemek açısından bu zamanların film izleyicisi olarak bir değişlik oluşturmuyor. Ancak psikolojik rahatsızlığı olan insanlar etkilenebilir. Devletimiz önlem almak istiyorsa kapkaç, hırsızlık, tecavüz olaylarına önlem alsın. Bu gibi dizilerin yararlı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

(Nİ-SA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title