Haberler

Kurtdereli Güreşleri

Balıkesir'de, ünlü cihan pehlivanı Kurdreli Mehmet anısına bu yıl 30'uncusu yapılan yağlı güreşlerinde, başpehlivanlığı 2009-2010 yılı Kırkpınar'ın başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil kazandı.

Balıkesir'de, ünlü cihan pehlivanı Kurdreli Mehmet anısına bu yıl 30'uncusu yapılan yağlı güreşlerinde, başpehlivanlığı 2009-2010 yılı Kırkpınar'ın başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil kazandı.

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nden sonra, Türkiye'nin en büyük yağlı güreş organizasyonu olan Balıkesir Kurtdere köyündeki cihan pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın anısına düzenlen güreşler, sıcak havaya rağmen büyük ilgi gördü.

271 güreşçinin er meydanına çıktığı Kurtdere güreşleri, Kırkpınar'ın ilk rövanşı olarak nitelendirildi. Kurtdere güreşlerinde, başpehlivanlık yarı final müsabakalarında Mehmet Yeşil Yeşil, bu yılın Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz'ü, Şükrü Kazan da Hüseyin Demir'i yenip finalde karşılaştı.

Başpehlivanlık final güreşini Kırkpınar Başhakemi Hüsnü Patron yönetti. Mehmet Yeşil Yeşil ile Şükrü Kazan yaklaşık 25 dakika süren final müsabakasında, yenişemeyince puanlamaya geçildi. Puanlama esnasında Şükrü Kazan, rakibine hamle yaptığı sırada sağ ayak bileğinden sakatlandı. Sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen güreşe devam edemeyince Mehmet Yeşil Yeşil, 30. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

Başpehlivan Yeşil, birinci olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Güreş esnasında rakibinin arkasına geçerken yanlışlıkla ayağına bastığını belirten Yeşil, "İstemeden oldu. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Birinci olduğum için mutluyum. İnşallah önümüzdeki güreşlerde de böyle başarılar ortaya koyarım. Ayrıca, yarın başlayacak olan Ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Güreşler sonunda en teknik güreşçi Aykut Işık, en centilmen güreşçi Abdullah Açıkgöz, en iyi peşrev çeken güreşçi ise Ali Can Kaplan oldu.

Güreşlerde yapılan 2012 yılı ağalık ihalesini ise iş adamı Nihat Erdal 41 bin lira bedelle aldı. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri'ni Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, CHP Milletvekili Ahmet Haluk Gümüş, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak, Güreş Ağası Adem Gürbüz ile çok sayıda davetli izledi.

- BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title