Haberler

Kürtçe Dövizlerle Eylem Yapan Kızlar Tepki Gördü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Dolayısıyla Bugün Denizli'de Düzenlenen Eylemde Kürtçe Dövizler Açıp Slogan Atan Genç Kızlara Tepki Gösteren Bazı Gençler, "Burası Türkiye" Diye Bağırdı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bugün Denizli'de düzenlenen eylemde Kürtçe dövizler açıp slogan atan genç kızlara tepki gösteren bazı gençler, "Burası Türkiye" diye bağırdı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ile Demokratik Toplum Partisi'nden (DTP) oldukları öğrenilen yaklaşık 40 genç kız, ellerinde çoğu Kürtçe yazılı dövizlerle Candoğan Parkı önünde toplandı. Eylemciler, polisin geniş güvenlik önlemleri arasında sloganlar atarak Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda dövizleri kaldırıp kadına şiddeti protesto eden eylemciler, daha sonra kadına şiddeti anlatan bir tiyatro oyunu sergiledi.

Vatandaşların meraklı bakışları arasında eylemlerini sürdüren genç kızları izleyen bir grup genç, eylemcilere tepki gösterdi. "Siz Türk değil misiniz? Çekin gidin. Türkiye'de yaşıyoruz, burası da Denizli. Hepiniz Türk'sünüz, bu milletin ekmeğini yiyorsunuz" diye bağıran gençleri, polisler meydandan uzaklaştırdı.

Eylemci kızlar, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

(AV-SÇ-GS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title