Haberler

Kurtarma Timi Görevi Başında

Güncelleme:

Kocaeli Sahillerinde Hafta Sonları Vatandaşları Hayata Bağlayan Kurtarma Timi Sezon Sonuna Kadar Görev Yapacak

Kandıra sahillerinde görev yapan kurtarma timi sezon sonuna kadar görev başında olacak. Büyük bir özveriyle çalışan ekipler, vatandaşlara tatillerinde güvenli ve keyifli bir sezon yaşama fırsatı sunuyor.

Sezon Sonuna Kadar

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte Cebeci, Kumcağız, Bağırganlı, Seyrek ve Sarısu'da boğulma tehlikesi geçiren 333 kişiyi hayata bağlayan Kocaeli İtfaiyesi ve gönüllülerden oluşan ekip yaz sezonu sonuna kadar can kurtarmaya devam edecek. Geçtiğimiz hafta sonu görevlerini başarıyla tamamlayarak evlerine dönen ekiplerin yerine yeni ekipler görev alırken tim hayat kurtarmaya devam edecek.

333 Kişi Boğulmaktan Son Anda Kurtarıldı

Kocaeli İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler ile Kocaeli İl afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü, AKUT Kocaeli Şubesi, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, Gönüllü İtfaiyeciler ve diğer gönüllüler, 2005 yılından bu yana Kocaeli sahillerinde kurtarma görevi yapıyor. Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Bağırganlı ve Sarısu gibi bölgelerde görev yapan kurtarma timi sadece 2010 yılında 333 kişiyi hayata bağladı. Bunun dışında ise tansiyon ölçümü, kramp, kalp ve aralanma gibi olaylara da ekipler anında müdahale etti.

İtfaiye Erleri De Gönüllü Çalışıyor

24 saat aralıksız olarak ayakta Kocaelililerin can güvenliği için bekleyen itfaiye erleri hafta sonları da Kandıra sahillerinde nöbet tutuyor. Kandıra sahillerinde gönüllü olarak çalışan itfaiye erleri, itfaiyedeki vardiyalarının tamamlanmasının ardından hafta sonları Kandıra sahillerine koşuyor. Kocaeli İtfaiyesi'nin gönüllülerle birlikte görev yaptığı hafta sonlarında hiç kimse boğulmazken Kandıra İlçe jandarma Komutanlığı'nın verilerine göre Kandıra sahillerinde 2010 yılında 7 kişi can verdi.

Tüm Tedbirler Alınıyor

Can kurtarma timi sahillerin yoğun olduğu hafta sonralarında vatandaşların can güvenliği için gereken tedbirleri alıyor. Sahillerde 6 adet ambulans, 5 adet arazi aracı ve 4 adet zodyak bot, 2 adet ATV, 2 adet otobüs, 1 adet jet-Ski ve bir dalgıç aracıyla hizmet veriliyor.

Gönüllüler Evlerine Döndü

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 'Kahramanlar evlerine döndü' şeklinde servis edilen haberin yanlış anlaşılmalara yol açtığı bildirildi. Yapılan açıklamada, "Ramazan ayına girilmesiyle birlikte bazı gönüllülerimiz kurtarma timlerinden ayrılmıştır. Kurtarma timlerinde büyük özveriyle çalışan gönüllülerin evlerine dönmesi sebebiyle onları motive etmek amacıyla Kocaeli İtfaiyemiz tarafından 'Kahramanlar evlerine döndü' başlık bir haber geçilmiştir.

Tim Hafta Sonları Görev Yapıyor

Hafta sonları ailelerinden ayrı kalma pahasına canlarını tehlikeye atarak görev yapan gönüllüleri onurlandırmak amacıyla geçilen haber, yanlış anlaşılmalara sebep olmuştur. Kurtarma timi, yaz sezonun sonuna kadar görevi başındadır" denildi. Açıklamada kurtarma timinin sezon başından beri hafta sonu görev yaptığı ve sezon sonuna kadar da sadece hafta sonları hizmet vereceği bildirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title